Зеленський і Нетаньягу обговорювали обмін голосування України в ООН на систему ППО, - ЗМІ

Президент України Володимир Зеленський і прем’єр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу можливо вели перемовини про зміну позиції України в ООН щодо резолюції про палестинські території в обмін на системи ППО, інформують Патріоти України.

Як повідомляє Axios з посиланням на власні джерела, Нетаньягу у телефонній розмові з Зеленським у п’ятницю нібито просив його, щоб в Генасамблеї ООН Україна проголосувала проти резолюції, в якій Міжнародний кримінальний суд закликають дати юридичний висновок наслідкам ізраїльської окупації палестинських територій.

Видання зазначило, що в Генасамблеї ООН Україна традиційно голосує проти Ізраїлю. На засіданні комітету кілька тижнів тому Україна проголосувала "за".

За словами джерела видання в Ізраїлі, Нетаньягу просив Україну змінити позицію і цього разу проголосувати якщо не проти, то хоча б утриматися.

Зеленський нібито відповів, що в обмін на таке голосування України хотів би почути, як новий уряд Ізраїлю змінить позицію щодо допомоги Україні. Зокрема, чи може українська сторона розраховувати на засоби захисту від балістичних ракет та іранських дронів. За словами українського джерела, Нетаньягу не дав ніяких обіцянок, зазначивши, що готовий обговорити пропозицію Зеленського у майбутньому. При цьому український президент не залишився задоволеним такою відповіддю.

У підсумку Україна обрала нейтральний варіант і вирішила не брати участі в голосуванні на Генасамблеї - щоб, як уточнив український співрозмовник Axios, "дати шанс відносинам з Нетаньягу".

Ізраїльське джерело сказало, що Нетаньягу був розчарований тим, що Київ обрав саме таке рішення, а не "утримався" в ході голосування.

При цьому, як повідомио видання у Нетаньягу сказали, що не можуть детально коментувати переговори лідерів, а Зеленський, розповідаючи про розмову, зазнаив, що йшлося про питання співпраці.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...