"Зеленський купив віллу Геббельса": Російська пропаганда поширює новий фейк

Ворожі Telegram-канали поширюють фейк про те, що український президент Володимир Зеленський купив віллу гітлерівського міністра пропаганди Йозефа Геббельса. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Центр протидії дезінформації.

Російські пабліки повідомляють, що згідно з договором про купівлю нерухомості, вілла за 8 мільйонів євро була придбана компанією Film Heritage Inc, яка нібито пов'язана з Зеленським.

Однак Центр протидії дезінформації встановив, що першоджерелом цієї інформації є нібито колишня співробітниця консалтингової компанії ВІМ Сабіна Мелс. Хоча встановити особу Сабіни Мелс та її приналежність до BIM не вдалося, що ставить під сумнів існування такої особи.

Згодом фейк про віллу поширили ворожі ресурси, нігерійське видання Independent та вебсайт OKV e.V., наповнення якого відповідає проросійській риториці.

В центрі зауважили, що раніше нігерійські видання вже були причетними до розповсюдження фейків про Зеленського, зокрема видання PUNCH.

"Рашисти не полишають спроб дискредитувати Зеленського, а поширюючи свою брехню від імені фейкових іноземних видань, вони намагаються надати їй більшої достовірності", - повідомили в центрі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Фортуна в гостях

п’ятниця, 27 вересень 2024, 5:01

Є давній сюжет про марнування даних людині можливостей. . Його віддзеркалено і в біблійній притчі про таланти, і в байках різних народів… . російський байкар Крилов присвятив йому байку «Фортуна в гостях». . Оскільки наші можновладці найшвидше ознай...

Огляд карти бойових дій за 25 вересня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 27 вересень 2024, 0:34

25 вересня, 945 доба оборони України проти російської навали. Ситуація на Вугледарі загострюється: які нові атаки готує ворог? Які втрати зазнає російська армія в цьому стратегічно важливому регіоні? Чи вдасться українським захисникам утримати позиції?...