"Зеленський може отримати свій варіант "Свинарчук-гейту", - політолог

Президент України Володимир Зеленський зіткнувся із ситуацією, схожою на ту, у якій опинився у зв'язку зі скандалом навколо Гладковського п'ятий президент Петро Порошенко.

Яніна Соколовська. Фото: соцмережі.

Політична експертка і журналістка Яніна Соколовська написала у своєму Facebook, що скандал із відеозаписами брата глави Офісу президента Андрія Єрмака змушує президента України Володимира Зеленського відреагувати, передають Патріоти України.

"Скандал через це відео розгорається з такою швидкістю, що жодними виправданнями його не вгамувати. Тобто за 300 з гаком днів правління президент Володимир Зеленський може дістати свій варіант "Свинарчук-гейту". Ситуацію погіршує те, що нові люди Зеленського приходили до влади як "інші" і "некорумповані". Саме тому за Зе проголосувало 73% населення, саме тому його партія взяла більшість на парламентських виборах. У цій ситуації прості виправдання, що брат за брата не відповідає або що на відео хтось невідомий, матимуть дуже непереконливий вигляд", – заявила вона.

Соколовська порівняла цю історію зі скандалом в "Укроборонпромі", де фігурантом є експерший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський і його син Ігор (раніше вони мали прізвище Свинарчук). "Ситуацію ускладнює те, що чоловік, схожий на Дениса Єрмака, не має ні державної посади, ні компетенції. Виходить, "вирішувати питання" він збирається за допомогою свого родича. Водночас багато сайтів оприлюднюють різні суми, хтось озвучує навіть 45 млн, натякаючи на високу корупційну складову. Пригадують Андрію Єрмаку і членство в наглядовій раді "Укроборонпрому", що, звичайно, проводить паралель зі Свинарчуками. А це вже – прямий підкоп під президентську владу. Що в цій ситуації може зробити президент Зеленський, щоб вийти зі скандалу незаплямованим? Що має зробити його найближче оточення? Необхідно терміново провести неупереджене, повне і гласне розслідування. Президент має ініціювати і всіляко йому сприяти", – переконана політологиня.

Високопосадовця, який потрапив у скандал, президенту доведеться тимчасово усунути від виконання обов'язків, інакше суспільство поставить об'єктивність розслідування під питання, вважає вона. "Підозрюю, що без таких дій Зеленському не вдасться зберегти своє реноме ні вдома, ні за межами України. Треба зазначити, що це другий "чорний лебідь", який приплив до його берегів. Першим виявився коронавірус. Але й нинішній скандал не менш токсичний для нинішньої владної вертикалі. Зеленському доведеться діяти, і що швидше він виявить свою волю, то цілішим залишиться його рейтинг і рівень довіри до нього", – підсумувала експертка.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Після "СВО" буде нова війна": Соловйов розповів росіянам про їхні "блискучі" перспективи

четвер, 28 березень 2024, 20:52

Кремлівський пропагандист Володимир Соловйов розмріявся, що країна-терорист Росія зможе перемогти у війні проти України. До того ж, за його словами, це "перспектива" наступних кількох років. У той же час Соловйов закликав росіян готуватися до наступної...

"Скорбота має бути в душі, а не в Instagram": Пугачова вперше висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол"

четвер, 28 березень 2024, 19:40

Російська знаменитість Алла Пугачова через майже тиждень висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол". На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала пост, у якому написала, що не буде виставляти свої емоції з цього приводу в соціальних мережах, передаю...