Зеленський мимоволі чи свідомо відкрив важливу таємницю: Україна отримала не тільки голландські F-16, а ще і зі складів Пентагону для дуже специфічних завдань, - ЗМІ

Якщо ворог дізнався локацію перебування президента з свитою під час запису звернення до народу на фоні F-16, удар по цьому літовищу скоріш за все не зашкодить нечисленним бойовим "Фальконам" ЗСУ. З точки зору безпеки дорогоцінних "пташок" все зроблено ОК

F-16 повітряних сил України

Попри те, що донорами F-16 для України є Нідерланди, Данія, Норвегія та Бельгія, а США дистанціювалось від передачі літаків, з огляду на все у Вашингтоні все ж таки це зробили, вважають західні фахівці. Справа в тому, що на офіційному відео з ними фахівці помітили доволі цікаву деталь на двох F-16, зазначають Патріоти України.

Мова йде про літаки, які стояли за спиною Володимира Зеленського і відрізняються від ще двох, які здійснювали польоти та були озброєнні. Зокрема увагу західних фахівців привернули увагу антени системи свій-чужий, які знаходяться перед кабіною пілота.

Така гостра форма антен використовувалась у перших F-16A, а наявність пошукового прожектора з правого боку дозволяє ідентифікувати цей літак, як F-16A ADF.

Це спеціальна модифікація винищувача для протиповітряної оборони, яка передавалась до американської нацгвардії. Другий літак на "статичній експозиції" також має аналогічну форму антен, але немає пошукового прожектора.

Також на обох цих винищувачах відсутні автоматичні 20-мм гармати, технічні написи тощо. І з огляду на це одразу було зроблено припущення, що ці, як мінімум два F-16, були передані США у ролі хибних цілей. При цьому саме американська сторона залишається фактично єдиним кандидатом на роль донора, бо літаки у цій версії експортувались вживаними до Йорданії та Таїланду, а також давались в аренду Італії.

Саме тому їх демонстрація під час урочистостей взагалі не несла жодного ризику для справжніх винищувачів. При цьому використання фюзеляжів F-16 у ролі хибних цілей дійсно максимально ефективне рішення, бо відмінність від справжніх настільки незначна, що для ідентифікації знадобиться підходити впритул.

Із супутника, дрона та навіть у бінокль ці старі нельотні F-16 будуть виглядати, як справжні. А вже до цих планерів F-16 вочевидь будуть додані й сучасні надувні макети цих літаків.

Справжній F-16 та надувний макет F-16

І варто розуміти, що для ворога знищення українських F-16 буде задачею №1, тому будь-які методи та хитрощі маскування винищувачів, місць їх базування та дотримання інформаційної тиші є запорукою їх ефективного використання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Останні новини з КурНР: Спалено українську та кілька російських одиниць бронетехніки, кадирівці тікають срочників Путіна кладуть пачками. Росіяни відступають. Z-воєнкори в істериці

середа, 7 серпень 2024, 8:05

Патріоти України пропонують вашій увазі зведення ключових подій в районі Суджі від Юрія Бутусова. 1️⃣ Сили Оборони ведуть групу полонених кацапів на територію України. . 2️⃣ Ворог уразив нашу ББМ. Подальша доля машини та екіпажу невідома. . 3️⃣ Знище...

Хай живе КурНР: Вояки Путіна відступили ще з одного населеного пункту Курщини (мапа)

середа, 7 серпень 2024, 7:33

РосЗМІ поширюють інформацію про втрату контролю над н.п. Свердликово, що на Курщині, передають Патріоти України. "Появилась информация, что ВСУ подтягивают силы к границе для повторной мощной атаки на Курскую область.", - повідомив напередодні ввечері ...