Зеленський не під запис просив журналістів мовчати про корупцію до перемоги, - Юлія Мостова

Після виходу журналістського розслідування про завищені ціни на продукти для Міноборони (яйця за 17 грн за штуку) президент Володимир Зеленський непублічно закликав відомі медіа тимчасово не просувати тему корупції. Про це на конференції National Media Talk 2023, що проходила в Києві, розповіла головна редакторка ZN.UA Юлія Мостова, передають Патріоти України.

Відповідаючи на запитання модератора, головного редактора медіадому NV Віталія Сича, про вплив української влади на свободу слова під час протистояння російській агресії, вона назвала цей випадок «малесенькою історією, де в краплі води відбивається світ».

Про зустріч Зеленського з журналістами в режимі офрек Мостовій переповіли колеги, бо саму її не запросили. Глава держави просив пресу не писати про корупцію. «І ви знаєте що? В плані корупції ми би прийняли ці умови, якби президент збалансовано продовжив і сказав: „Я не хочу, щоб це явище роз'їдало наші тили, відбиваючись на спроможності нашого фронту. І тому, ось людина — Андрій Борисович [Єрмак], інші люди, хто хочете. Ось його телефон живий. Якщо у вас є аргументовані треки, факти, прийдіть, будь ласка, надайте цій людині, вона відразу візьме від вас слухавку. І дайте нам тиждень на реагування. Якщо за тиждень реагування не буде, друкуйте, показуйте, пишіть. Але дайте нам шанс виправитись“», — сказала Мостова.

Натомість цієї пропозиції від Зеленського не було, констатувала вона. «Він сказав: мовчіть до перемоги. Якщо будемо мовчати, ніякої перемоги не буде», — вважає головна редакторка ZN.UA.

21 січня на сайті ZN.UA вийшло розслідування журналіста Юрія Ніколова, який оприлюднив угоду Міноборони щодо харчування військових у шести тилових областях на суму понад 13 мільярдів гривень. У документі гуртові ціни на деякі продукти були завищені у 2−3 рази порівняно з роздрібними цінами у мережі магазинів Сільпо у Києві.

Так, Міноборони законтрактувало яйця по 17 грн за штуку, тоді як роздрібна ціна в магазині становила близько 7 грн за штуку. Це викликало найбільший резонанс, особливо коли у міністерстві спробували пояснити, що закуповували яйця не поштучно, а на кілограми. Тодішній міністр оборони Олексій Резніков назвав скандал спробою підірвати довіру до керівництва відомства.

Компанія-постачальник, яка фігурує у скандальному розслідуванні, заперечувала звинувачення у завищенні цін і назвала викладену у ЗМІ інформацію маніпулятивною. У компанії також закликали розслідувати витік інформації з обмеженим доступом.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...