"Зеленський почав проти Путіна ризиковану гру", - політолог

Зараз президенту треба превентивно і в авральному темпі вирішувати питання, які скоро можуть стати перед країною.

Президент Зеленський вже двічі зробив кроки, які викликають явне роздратування у Володимира Путіна, якщо судити з його публічних коментарів. Про це у своєму блозі пише політолог Олександр Кочетков, передають Патріоти України.

"Перший - це те, що Київ відмовився слідувати Кремлівському сценарію в "Мінську" і починати прямі переговори з самопроголошеними республіками, яких і сама Москва не визнає. А якщо визнає, то біля скроні крутитимуть навіть затяті прихильники РФ на кшталт Зімбабве.

Другий - це, зрозуміло, позбавлення кума Путіна телевізійних милиць, за допомогою яких він почав вибиратися з електорального гетто.

І не відповісти на ці два помітних випади недоімператор не може.

З іншого боку, в РФ піднімають голову ті, кого презирливо називають творчим прошарком (хто цікавиться, подивіться знакове інтерв'ю Юрія Дудя з актрисою Олександрою Бортич).

Популярні люди з російського шоубізу виступають не те щоб проти Володимира Путіна на підтримку Олексія Навального, а проти поліцейського свавілля. І ця тема знаходить широкий відгук в народі. Але ж на свавіллі - силовому, економічному, юридичному - будується вся недоімперія. І Путіну треба терміново перемикати суспільну увагу. Україна в цьому сенсі - перевірений об'єкт.

З третього боку, адміністрація Джозефа Байдена грає складно і навіть заумно. Наприклад, там вирішили не вводити санкції проти німецьких компаній, які беруть участь у Північному потоці-2 (на відміну від позиції Дональда Трампа). Тобто, якщо Володимир Зеленський міцно розраховує на допомогу заокеанського дядька, то далеко не факт, що допомога приспіє вчасно. Тому що суть англосаксонської політики - завжди працювати на свої і тільки свої інтереси.

Я зараз не про загрозу ескалації на фронті, яка помітно зросла. Ні, біда в тому, що нас зараз можна розчавити чисто економічно. Росія може почати підтискати нас по енергоносіях, а у нас до того ж складності з МВФ. Наш уряд здатний шукати гроші тільки в кишенях громадян, тобто, в черговий раз підвищувати ціни на все. І вже недалека та комунальна соломинка, яка переламає спину надірвався платника податків. І може настати хаос, в якому втратимо Україну.

Зараз Зеленському треба терміново вирішувати питання саме з економікою, щоб повернути опору в країні. Формувати нове керівництво Кабміну, яке зможе витягувати фінанси з тіні, причому, почавши з олігархату. Зрозуміло, олігархічні ставленики на кшталт Дениса Шмигаля або Юрія Вітренко на це не здатні.

Так, проти сильного прем'єр-міністра в оточенні ВОЗа виступатимуть багато тих, хто вже увійшов у змову з олігархами. Але вони-то в разі чого порозбігаються по-щурячому, а відповідати за все персонально Володимиру Зеленському. І йому є над чим подумати. Тільки недовго, тому що караул втомився."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...