"Зеленський вже два роки ніяк не може зрозуміти: Америка не "за" і не "проти" України", - політтехнолог Голобуцький

"Щодо зустрічі Байдена з Зеленським: Білий дім вніс уточнення, що «точної дати немає». Хоча українська сторона вже встигла заявити про зустріч ще влітку, буквально в липні, як про майже доконаний факт. Однак на цей момент вже ясно: для літньої зустрічі Зеленський просто не встигає реалізувати бодай щось з вимог США. Не чути навіть про найшвидше і найпростіше: передачу Америці документів на Коломойського для доповнення матеріалів слідства", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Вже всім ясно, що без конкретних результатів за всіма позначеними Байденом напрямками зустріч не відбудеться через відсутність тем для розмови. І тільки Зеленський досі впевнений, що точно поможуть гарні безпекові гасла на кшталт сьогоднішнього з твіттера «Вірю, що наші партнери США і Німеччина [щоправда, ОП обійшовся прапорцями-емодзі для позначення держав, не подужав стільки літер] спільно протистоятимуть агресору, а не заохочуватимуть його».
Що значить, відсутність дипломатичного і політичного досвіду в оточенні президента: нема кому пояснити базові моменти. Нема кому навіть зрозуміти ті базові моменти. Все будується на якихось штампах з серіалів і кіно – «як має виглядати справжня велика політика і діалог державних лідерів».
Тому Зеленський вже два роки ніяк не може зрозуміти: Америка не «за» і не «проти» України. За жодних обставин вона не обере нашу сторону або сторону наших ворогів – бо це не вкладається в державні принципи Штатів.
В Америки є стратегія на десятиліття: її реалізовувалось до того, як Зеленський став президентом, її буде реалізовуватись і після того, як Зеленський перестане бути президентом. Залежно тільки від того, які кроки будуть для Америки вигіднішими відповідно до зміни обставин. А не від того, чи достатньо ефектно президент України демонструє президенту США приязнь і дружні почуття.
Україна однозначно визнана такою, що входить в зону безпосередніх інтересів США. Не тому, що ми такі хороші чи цінні. А тому, що так вигідно Америці в стратегічній перспективі. Відповідно, всі теперішні спроби ОП загравати з Китаєм, демонструвати чергову екзотичну «багатовекторність», а заодно «самостійність і незалежність від зовнішнього американського управління» нічого не значать.
Якщо американці захочуть (точніше, якщо визнають цей варіант найбільш вигідним для себе), то легко й невимушено в найкоротші терміни зроблять так, що Зеленському з його химерними геополітичними іграми стане дуже погано. Зрештою, в нас майже 40-мільйонна держава з купою політичних і громадських лідерів. Буквально за кілька місяців знайдеться купа претендентів на посаду українського президента, які готові бути набагато більш проамериканськими, ніж Зеленський.
Тому хтось з ОП мусить взяти на себе нелегку місію і донести до Зеленського, що варто припиняти ці безсенсові ігри «отримай допомогу від Америки, але з демонстрацією, що та Америка тобі нахрін не здалась. ти лідер суверенної держави!». А до того має знайтись котрийсь сталкер, котрий пояснить це працівникам ОП".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...