Зеленський вже ухвалив рішення про звільнення Залужного, - Financial Times

Президент України Володимир Зеленський має намір зняти головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного з його посади. Про це повідомляє Financial Times із посиланням на чотирьох осіб, знайомих із перебігом обговорення, передають Патріоти України.

За даними видання, у понеділок, 29 січня, президент запропонував Залужному нову посаду радника з оборони. Генерал відмовився. Проте Зеленський дав зрозуміти, що звільнить Залужного, незалежно від його згоди на посаду радника.

У матеріалі вказується, що ймовірна відставка Залужного стане найбільшою перестановкою у військовому командуванні України з початку повномасштабного вторгнення Росії. При цьому звільнення не може бути реалізовано протягом деякого часу після того, як повідомлення про це з’явилися напередодні у ЗМІ, пише FT.

Видання зазначає, що відносини між президентом і головнокомандувачем ЗСУ погіршилися в листопаді - після того, як контрнаступ України не досягнув своїх результатів. Тоді Залужний заявив, що війна зайшла в «глухий кут», унаслідок чого президент і його команда піддали генерала критиці.

29 січня агентство Інтерфакс-Україна з посиланням на джерело, близьке до військово-політичного керівництва країни, написало, що Залужного можуть звільнити з посади, відповідні домовленості нібито було досягнуто під час його зустрічі з президентом Володимиром Зеленським. Міністерство оборони України після цього написало, що це «не правда» без уточнення прізвищ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Шойгу намагався зберегти посаду": Військовий експерт пояснив поспіх окупантів у наступі на Харківщині

неділя, 19 травень 2024, 21:01

Військовий експерт Михайло Притула вважає, що Шойгу намагався зберегти посаду міністра оборони РФ, розпочавши наступ на Харківщині повністю непідготовленим угрупованням військ, передають Патріоти України. "Росіяни почали наступ на Харківщині, не підгот...

Інцидент із гвинтокрилом Ебрагіма Раїсі: Американський фахівець розповів, що насправді означає "жорстка посадка"

неділя, 19 травень 2024, 20:03

Державні ЗМІ Ірану повідомили, що вертоліт президента країни Ебрагіма Раїсі здійснив "жорстку посадку". Колишній пілот вертольота Еш Александер-Купер розповів Sky News, що таке формулювання охоплює цілу низку сценаріїв: від доволі м'якої або мимовільно...