Зеленський зробив, що міг, але є і страх Заходу перед Росією, він очевидний, і він стає все більш очевидним, - політолог

Виконавчий директор Інституту світової політики Євген Магда вважає, що поїздка президента України Володимира Зеленського країнами Європи не замінить засідання у форматі "Рамштайн", яке мало відбутися 12 жовтня, передають Патріоти України.

"Західна політична система працює дещо інакше. І тут треба сказати, що в принципі правильний був крок, коли стало зрозуміло, що "Рамштайну" не буде, Володимир Зеленський рушив по столицях країн, не всіх звичайно, а насамперед тих держав, які мають потужну військову промисловість. Пам’ятаєте, анонсували зустріч: Байден, Шольц, Стармер і Макрон - це ж країни, у яких є реально велика військова промисловість. Просто розраховувати, що без Джо Байдена це можна вирішити, навіть отримавши благословення у Папи Римського Франциска, я думаю, воно, на жаль, так не працює. Я думаю, що Володимир Зеленський зробив все, що міг, але є і страх Заходу перед Росією, він очевидний, і він стає все більш очевидним", - сказав він.

Євген Магда наголосив, що Росія намагається деморалізувати Україну й Захід. "Бо Захід не реагує не тільки на російський наступ. Подивіться, адже Росія, наприклад, збільшила інтенсивність убивств українських полонених, це ж здійснюються абсолютно показові факти страти, вони просто намагаються деморалізувати всіх: і Україну, і Захід. Насамперед Захід, щоб не дозволити бити далекобійними ракетами по території Росії. Я не вірю, наприклад, у спроможність Джозефа Байдена після 5 листопада, після дати президентських виборів, ухвалювати якісь екстраординарні рішення на підтримку України. Це, на мою думку, не відповідає тому, як працює американська політична система. Я не думаю, і це вже підтверджують німецькі медіа, що Олаф Шольц може на сьогоднішній момент перестрибнути через свої політичні інтереси і забезпечити Україну в цьому сенсі в якийсь спосіб. Я думаю, що і для Кіра Стармера, і для Емманюеля Макрона зараз питання внутрішньої політики набагато важливіше за питання допомоги Україні. Це реальність, це реальність демократичного суспільства", - зазначив політолог.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Чекаємо на "привіт" від ЗСУ: Північнокорейські військові облаштували полігон поблизу Маріуполя і почуваються там в безпеці, — партизани (мапа)

неділя, 13 жовтень 2024, 22:55

В окупованій частині Донецької області наразі знаходяться військовослужбовці з КНДР. Їх перебування на цій території встановили представники українського партизанського руху, передають Патріоти України. "Повідомляється про активну роботу трьох полігоні...

"Лапті Аладіна" я тут, а ти де?": Речник ЗСУ в Курській області звернувся до одіозного командира кадирівців (фото)

неділя, 13 жовтень 2024, 21:59

Представник української військової комендатури в Суджі Олексій Дмитрашківський зробив красномовне фото біля послання жителів міста до одіозного командира кадирівців Апті Алаудінова. Відповідне фото він опублікував на своїй сторінці у Facebook, передают...