Згорів ущент: ЗСУ вперше знищили експерементальний російський комплекс РЕБ "Билина" (відео)

Бійці підрозділу Сил оборони “Shadow” виявили один з найновіших російських комплексів РЕБ “Билина” РБ-109А. Завдяки успішним діям українських захисників сучасну техніку окупантів вдалося знищити.

До слова, Росія планувала прийняти комплекс РЕБ “Билина” на озброєння лише у 2025 році, однак шалені втрати окупантів у техніці, вочевидь, змусили поспішати.

Російський комплекс “Билина”

Бійці підрозділу “Shadow” уразили сучасний комплекс РЕБ “Билина” за допомогою дрона. Після влучення техніка почала непомітно горіти, але згодом вогонь охоплював все більшу площу. Як наслідок, найновіший комплекс росіян згорів ущент.

До слова, поруч у бліндажі також був екіпаж “Билини”. Захисники зазначили, що на записі їх не видно, однак військові впевненні – загарбники залишилися у тому бліндажу назавжди.

Що відомо про РБ109А “Билина”

РБ109А “Билина” – це російська автоматизована система управління засобами РЕБ. Система використовує (або буде використовувати після закінчення розробки) “можливості штучного інтелекту на основі машинного навчання” для розстановки пріоритетів і придушення електронних сигналів.

Система проводить аналіз радіоелектронного середовища у радіусі до 100 кілометрів та ставить завади найбільш пріоритетним цілям. Точної інформації про можливості й характеристики комплексу немає, оскільки росія планувала взяти комплекс на озброєння не раніше 2025 року.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...