Жданов розповів, чому сповільнився контрнаступ ЗСУ, і спрогнозував, що буде далі

Після блискавичної деокупації значної частини Харківської області контрнаступ Сил оборони України сповільнився. Водночас він триває на Херсонщині та частково – на Донеччині. Після формування нового резерву Україна розпочне новий етап активних контрнаступальних дій. Про це в інтерв'ю заявив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

На думку експерта, темпи контрнаступу України нині сповільнилися через обмеженість резервів. "Контрнаступ уже сповільнився. Ми зменшили темпи контрнаступу тому, що ніщо не вічне, резерв теж обмежений. На сьогодні ми не маємо можливості постійно вводити в бій нові резерви", – наголосив Жданов.

Водночас контрнаступальні дії на Херсонському напрямку й частково – на Донецькому, в районі Сіверська – Лимана, Кремінної, тривають. Паралельно триває підготовка до початку наступного етапу більш активного контрнаступу.

"З'явилася інформація про те, що вже 5 тисяч військовослужбовців нашої армії закінчили навчання на Заході. Зараз ми формуватимемо новий резерв, який здійснить наступний етап більш активного контрнаступу", – наголосив Жданов.

Він припустив, що цей новий етап стартує у найближчі тижні, не виключено – до кінця вересня.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Новий фронт: Китай і Росія спільно працюють над вторгнення на Тайвань

субота, 11 травень 2024, 3:25

Директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс у Конгресі заявила, що американська розвідка фіксує активізацію співпраці Китаю і Росії по "тайванському питанню". Крім того, Гейнс додала, що оцінки розвідки вказують на зростання співпраці у політичном...

"Все більше відчуття, що кроти в Києві домовилися з ворогом, щоб сфальсифікувати звинувачення проти Романа Червінського", - Тарас Чорновіл

субота, 11 травень 2024, 0:35

"У Кропивницькому Роман Червінський на чітких матеріалах справи доводить явні факти її фальсифікації слідчими й прокуратурою, результати тиску на свідків і потерпілих та інші дикі злочини проти права й правосуддя", - пише політолог Тарас Чорновіл на св...