Жданов розповів, чи може Україна створити власне виробництво снарядів до MLRS і HIMARS

В України "не виникне ніяких проблем" створити власне виробництво снарядів до MLRS і HIMARS. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"Взагалі ніяких проблем. Ми ж "Вільху" (український тактичний ракетний комплекс. – Ред.) створили. І якщо стандартний "Смерч" летить на 70 км, то наша "Вільха" на 110 км. Є вже варіант на 170 км, і, кажуть конструктори, що можна взагалі довести дальність до 200 км", – зазначив експерт.

На думку Жданова, питання виникає лише до організації виробництва. "Якщо буде технічна можливість організувати виробництво, то виготовляти снаряди для пускових установок типу HIMARS взагалі не проблема. І в персспективі, після війни, ми можемо робити так, як німці. Перед тим, як передавати нам РСЗВ Mars II, вони залили у систему бортового комп'ютера таблицю стрільби снарядами, що виготовлялися у Британії. Тобто, уніфікація пускової установки, снаряди може виготовляти будь-яка країна НАТО. Просто дані щодо стрільби заносяться у бортовий комп'ютер. І коли ви заряджаєте пускову установку, то просто вибираєте тип боєприпасу, яким збираєтеся вести вогонь", – пояснив експерт.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перемога прийде не просто як воєнний тріумф: У карпатського віщуна знайшли пророцтво про закінчення війни в Україні (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:15

У 2024 році відбудеться вирішальна битва, яка призведе до завершення війни, настання миру та процвітання в Україні. Про це розповів старець Єремія із Карпат, передають Патріоти України. "Настане рік 2024 і в цьому році зійде зоря нової надії. Військо У...

Немає механізмів повернути українців із-за кордону, кожна країна буде захищати свої інтереси - Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:53

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Варшава може допомогти повернути чоловіків призовного віку в Україну, про це ж обіцяли подумати і в Литві. Проте в Німеччині заявили, що чоловіки можуть залишаться в країні навіть з недійсним па...