Жданов розповів, чим загрожують Україні близько 800 літаків і вертольотів РФ біля кордонів

Військовий експерт Олег Жданов прокоментував інформацію про те, що РФ стягнула до кордонів України близько 800 літаків і вертольотів. Він розповів, наскільки це небезпечно і чи може країна-агресор підняти всю цю авіацію для атаки і бомбардувань. Про те, чим загрожують Україні близько 800 літаків і вертольотів РФ біля наших кордонів, Жданов розповів, відповідаючи на запитання підписників у прямому ефірі, передають Патріоти України.

"По - перше, не всі (літаки і вертольоти - ред.) можуть нести ракети. Річ в тому, що стратегічна авіація може нести на борту ракети. Ті, якими нас обстрілюють. Ракети Х-22 несуть Ту-22М3, це аеродром в Курській області. І аеродром в місті Енгельс - це стратегічні бомбардувальники Ту-195 або Ту-160... Так ось вони можуть нести ракети, які можуть завдати нам шкоди. Вся інша авіація, яка була перерахована, там близько 400 літаків і близько 340 вертольотів - вони ж не всі ударні... Вони можуть наносити ракетно-бомбові удари, але з малої відстані... Якщо вони вторгнуться в наш простір, то, звичайно ж, ми їх можемо збити", - вказав експерт.

Однак, зазначив Жданов, РФ все одно не зможе підняти всю свою стратегічну авіацію. У країни-агресора є велика проблема. "Пілоти! Проблема з пілотам в РФ. У них поодинокі застосування. Тобто працюють дві-три пари і наносять 25 авіаударів, тобто 25 літаковильотів. Це могли зробити по п'ять пілотів. У них величезна проблема з пілотами", - розповів Жданов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 19 квітня. Розпочата цього дня справа принесе позитивний результат

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 19 квітня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Старопещерника, мученика Феона і патріарха Трифона Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують патріарха Євстихія Константинопольського. ...

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...