Жданов розповів, навіщо Путін провокує НАТО за допомогою ядерної зброї у Балтійському морі

Днями розвідка Норвегії повідомила, що Росія вперше від часу розпаду СРСР вивела в Балтійське море кораблі Північного флоту з тактичною ядерною зброєю на борту. Таким чином Володимир Путін намагається спровокувати НАТО на ескалацію, щоб домогтися переговорів зі світовими лідерами. Про це в інтерв'ю розповів військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"Зростає градус протистояння, Путін намагається провокувати НАТО для того, щоб отримати від Альянсу якийсь агресивний крок. Для того, щоб їх звинуватити в агресії і тут же запропонувати, як "миротворець", їм перемовини. І при цьому Путін буде вести перемовини вже не з нашим президентом", - пояснив Жданов.

Експерт також нагадавав, що сьогодні у російського диктатора Володимира Путіна все ще є один шанс на переговори – це вивести війська з України. "Але ж він не хоче з нами розмовляти. Він хоче розмовляти з Байденом, Макроном, Шольцом і рештою лідерів європейської чи світової спільноти очільників держав. Але вони не хочуть", - наголосив він.

Олег Жданов також зауважив, що НАТО доволі швидко дізналося про виведення ядерних боєзарядів у Балтійське море, що свідчить про те, що відстежується переміщення кожного ядерного боєзаряду.

"Норвегія говорить про перший випадок за 30 років, а це означає, що норвезька розвідка має детальну картину стосовно всіх місць зберігання ядерної зброї, і вони чітко впевнені, що інші боєзаряди на всій території Росії не переміщувалися ніде. На сьогоднішній день, де-факто, Балтійське море – це внутрішнє море НАТО, один крок відділяє Фінляндію і Швецію від участі в цьому Альянсі. Тому для Росії це черговий жест агресії проти цивілізованого світу. Він не буде ефективним і, навпаки, завдасть іміджевих втрат для Російської Федерації", - резюмував Олег Жданов.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...