Жданов розповів, що в Росії є два типи ядерних поїздів та яка різниця між ними

На балансі ЗС РФ зберігається два типи так званих "ядерних" поїздів, які були створені ще за часів Радянського Союзу. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю, передають Патріоти України.

Перший тип дійсно підготовлений для завдання ядерних ударів. "Існують два типи поїздів, які відносяться до системи управління ядерними силами. Перший - це залізничний балістичний комплекс, який складається з 7 вагонів. Як правило, вони замасковані або під рефрижератори, або під пасажирські спальні вагони.Така дивізія у складі ЗС РФ є, вона розташована в Нижньому Тагілі. У них є депо, де розміщені ці ПЗРК", - пояснив Жданов.

Мінімальна дальність пуску цієї ракети становить 5-6 тисяч км, тому вести її до кордонів України абсурдно, зазначив експерт. Якщо Росія і захоче вдарити по Україні, вона це зробить і з Тагілу.

Другий тип спецпоїздів - це пересувний командний пункт з управління ядерними силами, який не несе ядерного боєзаряду. "Це броньовані вагони. Там знаходиться засіб зв'язку управління. За радянських часів командування могло їхати з Москви цим потягом до Єкатеринбурга. І в ході руху управляти військами і силами. У тому числі і ядерними", - розповів експерт.

Інших ядерних поїздів на сьогодні не існує. Але їхнє використання більше схоже на блеф, вважає Жданов. "Треба відстежувати інформацію від західних партнерів. Справа в тому, що всі місця зберігання, а їх близько 12, на території Росії верифіковані і всі розміщені за Уралом. Як тільки почнеться рух якогось ядерного боєзаряду, західні розвідки про це знатимуть", - додав Жданов.

Експерт вважає абсолютно реальним варіант превентивного удару США по конвою, який буде намагатися доставити цей ядерний боєзаряд: "Якщо Росія зможе завдати навіть тактичного ядерного удару, це будуть серйозні іміджеві втрати для США і НАТО".

Також він переконаний, що Росії вже пояснили, які її чекають наслідки у разі застосування ядерної зброї. "Я абсолютно впевнений, що навіть такі скептики, як пан Макрон і пан Шольц, які, як я розумію, у глибині душі, напевно, таки сподіваються домовитися з Путіним, навряд чи вони погодяться на появу нового Чорнобиля в центрі європейського континенту. Добре було б, якби преса розтиражувала і згадала, де пішов перший радіоактивний дощ після вибуху в Чорнобилі. Дощ пішов у Голландії", - додав він.

Джерело: УНІАН
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...

Замість сина - футляр від ордена: Як у Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...