Жданов розповів, що відомо про РСЗВ "Полонез" у Білорусі та чи застосують їх проти України

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що в Білорусі є система реактивного залпового вогню "Полонез", яких, за деякими даними, там всього 4, а ракети до них купуються в Китаї. Він зазначив, що Білорусь навряд чи стане використовувати їх проти України навіть у разі вступу у війну, передають Патріоти України.

"Так, дійсно, за останні 5 або навіть більше років Білорусь розробила систему реактивного залпового вогню "Полонез". Це білорусько-китайська система. Що вони зробили? Вони взяли свої всім відомі МАЗ – багатоцільове багатовісне шасі, до речі, найпопулярніше. Досі Росія не змогла перебити МАЗ своїми КАМАЗами. Взяли МАЗ і поставили на нього артчастину під китайську ракету А20 з дальністю 200 кілометрів. Потім з'явилася ще одна модифікація цієї ракети, і дальність стала 300 кілометрів", – додав Жданов в ефірі на YouTube.

До цієї системи є осколково-фугасні, касетні і керовані бопріпаси, які управляються з супутниковою корекцією по GPS-навігації.

За словами експерта, систему виставили на продаж і єдині, хто купив її, – це Азербайджан.

"Азербайджан купив один дивізіон, але немає даних, в якому складі цей дивізіон – 12-гарматний або 18-гарматний. По-моєму, якщо мені не зраджує пам'ять, це дивізіон 12-гарматний. Тобто 12 пускових установок. Азербайджан застосовував ці пускові установки в ході 44-денної війни за Нагірний Карабах", – продовжив Жданов.

Точна кількість цих систем в Білорусі не відома.

"Деякі джерела дають, що їх дійсно 4 штуки. Вони відносяться до реактивної бригади білоруської, входять до складу реактивної бригади. На сьогоднішній день їх бойового застосування не спостерігається. Можливо, були пуски на полігонах, але білоруські війська офіційно не беруть участь, відповідно, немає і бойового застосування", – зауважив експерт.

Жданов упевнений, що Білорусь не буде використовувати ці установки у війні проти України.

"Чому? Тому що боєприпаси до цієї установки китайські. Білорусь не виробляє ці боєприпаси, вона їх купує у Китаю. І я думаю, що навряд чи Китай погодиться з тим, щоб Білорусь використовувала ці снаряди – це буде китайське озброєння в ході цієї війни. Навіть якщо Білорусь вплутається в цю війну, то, я думаю, навряд чи вони будуть застосовувати цю установку", – резюмував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...

Замість сина - футляр від ордена: Як у Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...