Жданов спрогнозував, де очікувати нового великого наступу окупантів

Військовий експерт Олег Жданов розповів, на якому напрямку може відбутися новий наступ Росії, про можливість здійснення якого пишуть західні ЗМІ. Про це він сказав в інтерв’ю, передають Патріоти України.

Харківський напрямок

Жданов пояснив, що для того, аби наступати на Харків, росіянам потрібно створити у Бєлгородській області ударне угруповання від 40 тис. і більше осіб.

"Особовий склад у них є. Вони їх возять з одного кінця Росії в інший. Справа у тому, на чому вони мають їхати: на вантажівках чи на танках. Якщо на танках, то на яких – на радянських Т-72, Т-80? Це буде дуже велика різниця з тим угрупованням, яке вторгалося до України у лютому 2022 року", – каже експерт.

Запорізький напрямок

Жданов зауважив, що, за інформацією західних розвідок, говорять, на Запорізькому напрямку РФ посилено риє окопи, будує лінію оборони, але не створює ударного напрямку.

"Вони накопичують резерви, особовий склад для переходу в глуху стійку оборону. Вони дуже бояться нашого контрнаступу там", – наголосив військовий експерт.

Донецький напрямок – найбільш перспективний для РФ, вважає Жданов.

"По-перше, це політичне завдання – захоплення всієї Донецької області. Сюди накладається економічне завдання – родовища газу і літію. І там вони досі мають наступальний темп. Перекидання резерву і нарощування наступального темпу найбільш вірогідно на Донецькому напрямку", – підсумував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У селі Козачі Лагері на лівобережжі Херсонщини морпіхи встановили прапор України (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:55

«Хлопці з 35-ої бригади морської піхоти вручну встановили прапор на водонапірній башті в н.п. Козачі Лагері на лівому березі Херсонщини» – йдеться у коментарі до запису.

Загрожують три роки колонії: В РФ затримали священика за "ікону з Бандерою" (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:05

В російському Омську затримали священика Української грекокатолицької церкви. Причиною стало те, що представник духовенства нібито повісив у трапезній "ікони із зображенням Степана Бандери та інших націоналістів", інформують Патріоти України. Як повідо...