Жданов відповів, чи здатні ЗРК С-300 збивати балістичні ракети

Військовий експерт Олег Жданов розповів про можливості радянських зенітних ракетних комплексів (ЗРК) С-300 збивати балістичні ракети, передають Патріоти України.

"Комплекси С-300 у нас є на озброєнні, вони залишилися, їх нам навіть передавали наші партнери. Отже, ми їх поповнюємо, ракети до них є, ведемо ними оборону", - зазначив він.

За словами експерта, С-300 у Радянському Союзі був першим комплексом, який повинен був боротися із балістичними ракетами.

"Це комплекси неконтактної дії, ракета вибухала поруч з балістичною ракетою за рахунок створення суцільної хмари осколків. Балістична ракета, проходячи крізь них, отримувала пошкодження і падала, втрачала свої льотні властивості", - розповів Жданов.

Він додав, що у тактико-технічних характеристиках (ТТХ) комплексів С-300 зазначено, що вони можуть боротися з балістичними ракетами, але на дальності не більше 40 кілометрів і з ймовірністю ураження не більше 30 відсотків: "Тобто одна з трьох випущених ракет може бути уражена". "Тому він дуже слабенький. Але на той час це був перший у Радянському Союзі протиракетний комплекс".

ЗРК С-300 - характеристика

За даними з відкритих джерел, С-300 - зенітно-ракетний комплекс, здатний уражати різні цілі на дальностях від декількох кілометрів до 75-200 кілометрів, в залежності від самих комплексів і ракет-перехоплювачів. Вказується, що C-300 здатний уражати балістичні та аеродинамічні цілі. Був першим багатоканальним ЗРК, здатним супроводжувати до шести цілей і наводити по них до дванадцяти ракет.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...