Жданов зробив неочікуваний прогноз щодо майбутніх дій Пригожина та "вагнерівців"

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин напередодні записав емоційне звернення до начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова та міністра оборони РФ Сергія Шойгу. У ньому він звинуватив військове керівництво Росії у відсутності постачання для "вагнерівціва" у Бахмуті і заявив, що його найманці вийдуть із міста 10 травня. Військовий експерт Олег Жданов прокоментував такі зухвалі заяви "кухара Путіна", передають Патріоти України.

"Таке ж відео ми з вами спостерігали влітку в Сєвєродонецьку. Те ж саме - трупи і "дайте боєприпаси", бо вони без них не можуть виконувати завдання. Але з одного боку, він навряд чи має доступ особисто до керування бойовими діями. Але з іншого боку, якщо Пригожин скаже “хлопці, тікаємо”, то, повірте, ніхто не утримає цих зеків. Вони підуть вільними стрілками зі зброєю і набоями мародерити і грабувати, і завтра вони вже будуть в РФ. Їх ніхто не утримає", - вважає Жданов.

За його словами, "вагнерівці" мають непоганий бойовий досвід, мовляв, навіть у важких боях вони розгромлять будь-який загін, який стане на їхньому шляху. "Заклик Пригожина для них буде просто як наказ. Ось як Пригожин може впливати на перебіг бойових дій. Судячи з того, які чвари там починаються, я так розумію, що там всередині РФ ситуація дуже погана", - припускає експерт.

Жданов вважає, що Пригожин намагається за рахунок таких заяв набрати якусь політичну вагу і врятувати хоч якусь частину своїх бойовиків. "Він розуміє, що без них він ніхто і звати його ніяк. А Шойгу з Герасимовим, навпаки, навмисно хочуть помножити цих "вагнерівців" на нуль тим, що пускають їх на бойові ділянки. Є відомості, що десантники не підтримують загін Пригожина і чекають, коли їх переб’ють. Не дають їм відступати, покидати позиції і змушують їх іти вперед", - розповів Жданов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Це найбільша атака по РФ! Полетіли сотні дронів. Після атаки почався колапс, - Снєгирьов

понеділок, 20 травень 2024, 9:40

Росію і тимчасово окупований Крим накрила наймасштабніша атака безпілотників. Ціллю Сил оборони України були об'єкти критичної і нафтопереробної інфраструктури, а також кораблі Чорноморського флоту РФ. Російські ЗМІ вважають, що масова атака була прове...

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 9:23

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики)...