Жодного уряду Гончарука насправді немає. Як і не буде ніякого уряду Шмигаля. Відповідати за усе Зеленському, - Портников

Про уряд Гончарука можна було б говорити, якби прем'єр був політиком, чиновником, фахівцем, якого висувала б – як це й повинно бути за Конституцією – більшість депутатів парламенту.

"Напередодні неминучої відставки прем'єр-міністра Олексія Гончарука й обрання на цю посаду Дениса Шмигаля багато говорять про "уряд Гончарука" і намагаються порівняти цей Кабмін із "урядом Шмигаля". Але ніякого уряду Гончарука й уряду Шмигаля не існує у природі", - пише Віталій Портников у своїй статті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Є тільки уряд Зеленського. Й особиста відповідальність Зеленського за те, що відбувається та відбуватиметься у країні. Про уряд Гончарука можна було б говорити, якби прем'єр був політиком, чиновником, фахівцем, якого висувала б – як це й повинно бути за Конституцією – більшість депутатів парламенту. Якби міністрів цього уряду пропонували би депутатами, і вони проходили би співбесіду у профільних комітетах, розповідали би про свої плани та наміри.

Але нічого цього не відбувалося зовсім! Кандидатуру прем'єра тримали в секреті від депутатів. За уряд вони голосували списком. Голосували, навіть не знаючи прізвищ багатьох міністрів –яка жахлива ганьба, яке знущання над парламентаризмом і демократією! А міністрів добирав особисто президент – при тому, що Зеленський не має жодного професійного розуміння про керівництво виконавчою владою та не приховує цього.

Зараз відбулося практично те ж саме. Депутатів просто ознайомили зі списком міністрів, повідомили прізвище нового прем'єра. Їм буде Шмигаль. А міг бути Тігіпко. Або перехожий, який переходив би дорогу перед президентським кортежем – якби сподобався Зеленському.

Яка різниця, якщо жодної процедури професійного відбору кадрів у країні немає, якщо цю процедуру замінили інтуїцією колишнього телевізійного актора й інтригами представників його оточення, що – яка несподіванка – теж ніколи не займалися управлінням державою!

Саме тому на другий уряд Зеленського чекає така ж доля, як і на перший – його незабаром відправлять у відставку. І призначать третій. Який теж виженуть. Тому що річ не в уряді. Питання не в ньому. Питання в тому, як довго зможе витримувати цей фестиваль дилетантизму українська економіка та з яким зі своїх урядів піде у відставку сам президент".

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

Заступника Шойгу заарештували після спецоперації ГУР – ЗМІ

середа, 24 квітень 2024, 21:04

Арешт заступника очільника міноборони РФ Тимура Іванова пов'язаний із березневою спецоперацією Головного управління розвідки Міноборони України. Про це 24 квітня повідомили "Українська правда" й "Суспільне" з посиланням на джерела, передають Патріоти У...