Життя в СРСР: Архівні фото, які забороняла радянська пропаганда

Головний принцип роботи фотографів з творчої групи «Трива» - повна відмова від ретуші і постановочних кадрів.

Реальне життя в СРСР доволі сильно відрізнялося від фантазій верхівки КПРС. Щоб його побачити справжнім, потрібно дивитися не на малюнки, а на фото тієї епохи, - пише у своєму блозі популярний дослідник часів СРСР і блогер Максим Мирович, передають Патріоти України.

Багато професійних фотографів у вільний від роботи час займалися побутовим фото. Але часто вони були змушені знищити частину своїх фотоархівів через звинувачення в «очорненні соціалістичної дійсності».

Одні з тих, хто показав реальне життя тієї епохи - фотографи Володимир Соколаєв, Володимир Воробйов та Олександр Трофимов. Вони створили творчу групу «Трива». Головний принцип роботи фотографів був таким - повна відмова від ретуші і постановочних кадрів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Зведення DeepStateUA станом на 17 квітня

четвер, 18 квітень 2024, 14:20

Останнім часом на фронті сталося багато подій та змін: бої за Часів Яр, просування в районі Авдіївки, активні штурми на Красногорівку та Роботине. Проговорили про непублічні райони Старомайорськ-Урожайне та Сіверська, де ведуться такі ж запеклі бої. Пр...

"Російські ракети будуть повертатися в РФ": Астролог поділився прогнозом щодо появи в ЗСУ новітньої зброї

четвер, 18 квітень 2024, 12:41

Астролог Володимир Бадиян назвав ознаки закінчення війни в Україні. Він зазначив, що наша держава може отримати від партнерів настільки технологічну зброю, що російські ракети розвертатимуться на Росію. Про це він сказав у ютуб-каналі "Астрофеномен", п...