"З'явився старий-новий гравець": Експерт розповів, якими далекобійними ракетами могла обзавестися Україна

Україна розробила нову ракету "Трембіта", але поки залишається питанням те, як вона покаже себе в справі. При цьому, наша країна не стоїть на місці і використовує всі доступні далекобійні засоби, наприклад, давно забуті ракети C-200. Таку думку висловив ізраїльський військовий аналітик Давид Шарп, передають Патріоти України.

За його словами, наскільки небезпечним є те чи інше озброєння, покаже лише практика. І щоб зрозуміти загрозу, яка йде від ракет "Трембіта", необхідно побачити її в дії і зробити "мінімальну статистичну вибірку".

"Ракета "Трембіта" виглядає цікаво, але питання в тому, як вона покаже себе в справі. До речі, якщо вже на те пішло, не так давно з'явився старий-новий гравець на полі ракет дальнього радіусу – це українська переробка зенітної ракети С-200. Судячи з усього, вона впала на Таганрог не так давно і була застосована ще як мінімум в декількох випадках. Наскільки я розумію, навряд чи метою був центр Таганрога. Це, вочевидь, був якийсь збій в системі прицілювання", – зазначив експерт.

Однак Шарп додав, що не став би вважати цей виріб перспективним і таким, що буде серйозним і ефективним фактором.

"Незважаючи на те, що у неї дальність пристойна – мабуть, від 300 до 400 км по наземних цілях – вона навряд чи є точною і надійною. Тобто, тут удар по точкових цілях з хорошою ймовірністю виглядає сумнівним. Я здивуюся, якщо це виявиться інакше. Плюс, не дуже зрозуміло, скільки їх. Україна давно зняла з озброєння С-200, це був спочатку "мотлох" зенітного призначення. Скільки цих ракет, як з ними вдається працювати, і який у них потенціал – не дуже зрозуміло", – продовжив він.

Водночас, за словами Шарпа, це яскравий приклад, коли для потрібних цілей використовується все, що є в наявності. І ця ідея давно напрошувалася.

"Свого часу багато з тих, хто "цікавиться" риторично цікавилися, невже в українців ці С-200 повністю згнили або утилізовані, і не залишилося чогось, чим би можна було скористатися. І ось, як бачите, виявилося можливо. І це один з тих прикладів, які показують непрямо і прямо, що не тільки не сидять на місці, але і шукають будь-які можливості для того, щоб ця "довга рука" ставала довшою і сильнішою. При чому, буквально всі можливості, починаючи від якогось комерційного апарату за 10 тисяч на Аліекспресі, і закінчуючи такого роду "мотлохом", який все одно може бути корисним", – резюмував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...