"Значною мірою ми пр**бали Бахмут через інженерку": Боєць емоційно заявив про необхідність ліній оборони, як у ворога

Україні треба взятися до потужного облаштування ліній оборони на фронті, щоб не програти війну. За допомогою бетону та арматури треба будувати укріплення не над, а під землею, і за 20-40 км углиб від нинішньої лінії фронту. Про це військовослужбовець Роман Гасько написав на своїй Facebook-сторінці, передають Патріоти України.

Боєць розповів, що коли Сили оборони України звільняли території держави 2022 року, то були вражені фортифікаційними спорудами російських окупантів на фронті. У ворога були бліндажі у два поверхи, окопи у кращих традиціях Першої світової війни, доти і капоніри, закопані в землю кунги і контейнери. І все це обшито деревом, із дверями на завісах, сходами та всякими переходами. Були навіть підземні сауни тощо. Все це загарбники збудували фактично на лінії фронту і за лічені тижні та місяці.

Втрата Бахмута через "інженерку"

"Коли сталася "фортеця Бахмут" (серед військових більш відома як їб&чий Бахмут), усі, хто хоч якось з тим проклятим місцем був повʼязаний, сходилися на одному: значною мірою ми пр**бали Бахмут через інженерку (від березня 2022-го до січня 2023-го був майже рік про*обаного часу). І там, де мав бути бетон і трактори, чомусь вирішили, що вистачить штикової лопати і людських рук. Не вистачило. Але падіння Бахмута мало б стати уроком. Мало б! Але якось не стало", – наголосив Гасько.

Контрнаступ вперся в укріплення ворога

Він продовжив, що після цього розпочався "славнозвісний широкоанонсований контрнаступ літа 2023" року. Під час нього українські війська вперлися в інженерні споруди ворога, і це було не в урбанізованому просторі, а "серед безкраїх степів українського півдня". Зрештою ЗСУ не вдалося прорвати оборону ворога.

"Коли ми оцінюємо час, який був у росіян на підготовку, і місце розташування, а потім міняємо сторони місцями, то картина дуже сумна. Бо у нас або бетону б не підвезли, або дошка закінчилася, або трактор зламався, та й взагалі нах*й будувати ті укріплення, якщо ми плануємо йти звільняти Крим?!" – зіронізував військовий.

"Чи готова лінія оборони за Авдіївкою?"

"І от зараз, оскільки ми продовжуємо бути тупим неповоротким слоном, від нас відтяпують черговий шматок – Авдіївку. Те, що її візьмуть росіяни, викликає сумніви хіба в коматозника, який лежить під ШВЛом десь від 2021 року. Але що далі? Чи готова лінія оборони за Авдіївкою?! Як там справи з облаштуванням позицій на підступах до Курахового, Костянтинівки і Покровська?" – звернув увагу Гасько.

Він зазначив: якщо викопані тракторами рови сирої землі – це і є облаштуванням ліній оборони в розумінні керівництва держави, тоді ситуація погана.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...