Знайшли схему, яка всіх "задовольнила": Росія таємно обслуговує свої літаки французьким обладнанням

Казахстанські фахівці обслуговують російські Су-30СМ, використовуючи французьке обладнання Thales і Safran попри санкції. Про це повідомляється в дослідженні Inform Napalm, передають Патріоти України.

Казахстанська компанія ARC Group співпрацює з російськими військовими та обслуговує російські літаки Су-30СМ, на яких встановлене французьке авіаційне обладнання THALES та SAFRAN.

Повідомляється, що станом на 2024 рік, Росія має до 130 одиниць модернізованих винищувачів Су-30СМ. Під час великої війни, росіяни втратили не менше 15 таких бортів.

В повідомленні вказують, що РФ могла втратити значно більше через санкції, бо на літаках Су-30СМ використовується авіоніка іноземного виробництва, переважно французьких компаній THALES та SAGEM (а після поглинання останньої – SAFRAN). А обладнання потрібно постійно обслуговувати аби продовжувати експлуатувати борти.

Обслуговувати пристрої можуть виключно сертифіковані виробником фахівці на такому ж обладнанні. Після повномасштабного вторгнення Росія нібито втратила доступ до таких можливостей, але, російська сторона знайшла у казахстанському підряднику чудовий канал обходу санкцій.

Казахстанське товариство з обмеженою відповідальністю "Analyst Research Consulting Group" було утворене у 2014 році. Як вказано на сайті "компанія є ексклюзивним дистриб’ютором Safran Electronics & Defense в Республіці Казахстан і Республіці Киргизстан і займається просуванням продукції Safran в цих країнах".

Основними замовниками продукції є державні органи та правоохоронні органи. Ще у жовтні 2021 року ARC Group уклала перший договір з вузькопрофільним російським товариством з обмеженою відповідальністю "Ремонт, обслуговування, постачання авіації спеціальними комплектуючими" (ООО "Росавиаспецкомплект").

Зазначається, що предмет договору можна сформулювати так – казахстанська сторона, маючи сертифікованих французами фахівців та обладнання, має здійснити ремонт французького обладнання на російських літаках Су-30.

При чому росіяни оплачують надання повного циклу послуги під ключ – від навчання і сертифікації казахстанських фахівців у Франції, до закупівлі у французів необхідної апаратури.

Звісно в документах, укладених з французькими компаніями є норми щодо експортного контролю із прямою забороною передавати будь-які товари Російській Федерації. Проте в дослідженні наводять аналогічні майже ідентичні по сумах і умовах договори з росіянами, що свідчить про невиконання Казахською стороною своїх обіцянок.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Ідіотизм і самодурство вищого гатунку": Чим Петру І заважали металеві набійки на взутті мешканців Петербургу, - журналіст

четвер, 12 вересень 2024, 16:06

"12 вересня 1715 року цар Петро І Антихрист видав указ про заборону мешканцям нової столиці Московського царства Санкт-Петербургу підбивати чоботи та черевики металевими скобами та гвіздками. Це для того, щоб не псувалися дерев'яні тротуари. Тих, хто у...

Знайшли схему, яка всіх "задовольнила": Росія таємно обслуговує свої літаки французьким обладнанням

четвер, 12 вересень 2024, 15:30

Казахстанські фахівці обслуговують російські Су-30СМ, використовуючи французьке обладнання Thales і Safran попри санкції. Про це повідомляється в дослідженні Inform Napalm, передають Патріоти України. Казахстанська компанія ARC Group співпрацює з росій...