Знищення Ту-22М3 окупантів: Полковник ЗСУ Світан припустив, як саме модернізували ракету С-200

Україна 19 квітня вперше збила російський стратегічний літак Ту-22М3. Як повідомили в українській розвідці, по ворожому літаку поцілили із зенітного ракетного комплексу С-200, нагадують Патріоти України.

Полковник запасу ЗСУ, військовий експерт Роман Світан зазначив, що складно повірити, що ЗРК С-200 зміг перехопити літак на відстані 300 кілометрів від України тож, ймовірно, для такого удару ракету модернізували.

Реальна дальність ракети С-200, становить приблизно 250 кілометрів, технічна - 300 кілометрів. На більшій відстані вона просто впаде на землю. "Ракету могли модернізувати, збільшивши потужність порохових прискорювачів - це такі 4 "мініракети", які піднімають і розганяють С-200. Якщо їх посилили, а це можливо, то так до зброї могли додати ще 50-70 кілометрів", - розповів Світан.

Але найголовніше, що судно знищене, один із членів екіпажу, ймовірно командир, - загинув, ще троє мають ушкодження. "Відновити такий екіпаж - дуже довго. Навчити людей заново - довго і дорого, адже йдеться про важкий 100-тонний літак. Лише щоб провести достатню кількість годин польоту в повітрі, знадобиться 50 тонн авіаційного пального - це дуже дорого", - наголосив військовий експерт.

Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...