"Золоті горішки": Ексміністр МВС Аваков став власником бізнесу на Закарпатті

Колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зайнявся вирощуванням фундука. Про це повідомляє Liga.net, передають Патріоти України.

Родині Авакова належить один з найбільших садів фундука площею 900 га (компанія «Карпатські золоті горішки»), що розташований у Закарпатській області, ближче до європейських ринків. За даними аналітичної системи Contr Agent, Арсен Аваков, його дружина Інна Авакова та бізнес-партнер Ігор Котвіцький офіційно стали власниками ТОВ «Карпатські золоті горішки» у 2023 році, хоча компанію й раніше пов'язували з групою ексміністра «Інвестор».

Фундук, або ліщиновий горіх – один з найпопулярніших горіхів серед українських садівників. У 2023 році в Україні заклали приблизно 2 300 га нових садів, більш ніж половина з них – горіхові та черешневі насадження. Серед горіхових садів 80% – це насадження ліщини. Фундук починає приносити прибуток вже через три роки. Після цього врожаї зростають кратно: від 600 кг/га на шостий рік до 1200 кг/га на сьомий рік, і далі до майже 3 тонн/га.

Нагадаємо, Арсен Аваков має вірменське походження, тривалий час жив та працював у Харкові. Обіймав посаду голови Харківської обладміністрації з 2005 до 2010 року, колишній депутат Харківської облради. Входив до складу РНБО, Організаційного комітету з підготовки та проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2012 з футболу, Національної ради з питань взаємодії органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Народний депутат України 7-го і 8-го скликань. З 2014 до 21 вересня 2021 року був міністром МВС України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Чекаємо на реакцію диктатора? Лавров несподівано порівняв Путіна із віслюком (відео)

четвер, 16 травень 2024, 13:40

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров, відповідаючи на питання журналістів щодо поїздки диктатора Володимир Путіна до Китаю, порівняв останнього із віслюком, а російську делегацію назвав – «ввічливими людьми». Про це пишуть росЗМІ, п...

У супроводі двох поліцейських: Влад Яма здивував несподіваною заявою про своє "повернення" (фото)

четвер, 16 травень 2024, 13:28

Танцівник і хореограф Влад Яма, який від початку повномасштабної війни виїхав до США і більше не повертався в Україну, здивував несподіваною заявою про своє «повернення». Він опублікував у сторіс в Instagram знімок, на якому зображений біля поліцейсько...