Зовсім не схожий на "Шахед": Військовий експерт Коваленко проаналізував функції нового БПЛА росіян, який атакував Київ

Як повідомляли Патріоти України, у ніч на 20 липня окупанти атакували Україну, зокрема столицю, не лише ракетами та дронами-камікадзе, а й ще один новим безпілотником нині невстановленого типу

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко розбирав у етері Еспресо функціонал засобу нової повітряної загрози.

"Все залежить від того, яку функцію виконують ці дрони. Річ у тім, що саме висоти 20-30 м - це проблематичні висоти для радіолокаційних станцій, щоб фіксувати та супроводжувати такі об'єкти. Для чого ці БПЛА використовуються? Якщо це розвідувальний БПЛА, висота для нього невелика, розвідувальний БПЛА - це 4-6 км. Тобто щоб можна було проводити розвідувальну діяльність на великих відстанях з урахуванням висоти", - сказав Коваленко.

За його слова, це може бути ударний БПЛА, проте інформація про те, що у нього була бойова частина не надходила, як до прикладу у Shahed-136.

"Отже, є варіант, що це може бути БПЛА, який у перспективі може використовуватись, як такий собі повітряний міні-РЕБ - комплекс радіоелектронної боротьби для того, щоб придушувати вже наші системи для супроводження рою Shahed-136 і щоб придушувати системи при підльоті цих роїв до, наприклад, розміщення наших засобів протиповітряної оборони. Тобто насправді там можуть бути різні варіації", - пояснив військово-політичний оглядач.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Тому що послідовні: Вночі відбувся масований нальот на ще один військовий аеродром у Ростовській області (відео)

понеділок, 22 липень 2024, 8:42

Після успішної атаки українських БПЛА на військовий аеродром у Міллерово, де базується авіаполк новітніх винищувачів Росії, настала черга ще одного стратегічного пункту російської авіації. Зранку мешканці Ростовської області заявили про атаку безпілотн...

Зовсім не схожий на "Шахед": Військовий експерт Коваленко проаналізував функції нового БПЛА росіян, який атакував Київ

понеділок, 22 липень 2024, 8:20

Як повідомляли Патріоти України, у ніч на 20 липня окупанти атакували Україну, зокрема столицю, не лише ракетами та дронами-камікадзе, а й ще один новим безпілотником нині невстановленого типу. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив"...