"Зрада - це його суть": Кадирова призначили новим "смотрящим" за Пригожиним в Україні, - експерт

Російський журналіст та соціолог Ігор Яковенко розповів про історію зради клану "Кадирових", якому ще під час Другої чеченської війни були властиві якості бити в спину "своїх же", передають Патріоти України.

Йдеться про закінчення "дружби" між лідером Чечні Рамзаном Кадировим та засновником ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним. Останній, замість "друга Жені", став для Кадирова звичайною роботою, зазначив соціолог. Відносини між ними зіпсувалися через доручення Кремля до останнього утримувати Бахмут.

"Кадиров явно позначив свою роль, як "загороджувального загону", який не дозволить Пригожину втекти з фронту. Річ у тому, що Кадиров - це професійний зрадник", - вказав експерт.

За його словами, лідер Чечні володіє дуже хорошим "верхнім" чуттям, від початку вся історія його сімейства - це історія великої зради власного народу, а також друзів.

"Коли клан "Кадирових" відчув, що Друга чеченська війна йде якось не дуже "гладко", прийняв рішення переметнутися на бік потенційного переможця, і тим самим вирішив поразку чеченського народу в цій війні. Тобто, перейшовши на бік колоніальних військ (військ РФ), клан "Кадирових" ще тоді зрадив свій народ. Завдяки цьому в Чечні панує абсолютно чужий цьому народу режим", - вказав він.

За словами Яковенка, не дивно, що "зрадити" дружбу Пригожина Кадирову було не складно: "В основі особистості Кадирова лежить зрада - це його суть. Так що те, що він зрадив Пригожину, слухайте, ну він свій народ зрадив, а вже якийсь там "чужак" - це взагалі "сам Бог велів", - вказав він.

Експерт упевнений, що Кадиров отримав команду або від самого Путіна, або від його адміністрації максимально підставити Пригожина й зробити з нього нового "хлопчика для биття": "Він явно йому дав зрозуміти, що "нікуди ти не дінешся з Бахмута", я буду завжди стояти ззаду та трохи збоку", - зазначив Яковенко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Вціліла після влучання 5 дронів-камікадзе на Донеччині: У ЗСУ розповіли про унікальну військову техніку

п’ятниця, 10 травень 2024, 23:10

Німецька БМП Marder врятувала життя наших армійців під час боїв на околицях Авдіївки. У 25 повітряно-десантній бригаді показали, якою машиною евакуюють бійців із лінії фронту та штурмують ворога. Свого часу передати Marder Україні Німеччина вирішила пі...

Ще один НПЗ окупантів не праюцватиме?: На Луганщині пролунали вибухи і спалахнула масштабна пожежа (відео)

п’ятниця, 10 травень 2024, 22:55

Увечері 10 травня на окупованій Луганщині пролунали потужні вибухи. Унаслідок цього спалахнула масштабна пожежа. Про це пишуть місцеві telegram-канали, передають Патріоти України. Мешканці в мережі повідомляють про удар по нафтопереробному заводу в Ров...