ЗРК SAMP-T може використовуватися ближче до фронту, ніж Patriot, - військовий експерт

Передача кожного ЗРК, таких як SAMP-T або Patriot матиме величезне, астрономічне значення для посилення оборони. Про це розповів головний редактор видання Defense Express Олег Катков, передають Патріоти України.

"Вкрай важливо розуміти, що SAMP-T - це комплекс протиракетної оборони. Він може використовуватися, як засіб ППО і тоді він вражає цілі на дальності до 100 км. Водночас він має можливість перехоплення балістичних ракет, для України це вкрай важливо. Росія буде збільшувати застосування балістичних ракет з огляду на високу ефективність ППО України у збитті "шахедів" та крилатих ракет. Там показники понад 90%", - розповів він.

Катков додав, що проти балістичних ракет треба мати комплекси ПРО - це Patriot або SAMP-T з того, що постачається або обіцяно. "Передача кожної такої батареї, кожного ЗРК матиме величезне, астрономічне значення для посилення оборони. Комплекс SAMP-T доволі мобільний. Він значно компактніший за Patriot, там менше обслуговуючого персоналу. Об'єктивно, він може використовуватися дещо ближче до прифронтових районів, щоб відганяти авіацію РФ. Це доволі ризиковано в будь-якому випадку, але це можливість", - підсумував експерт.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Найшли вила на зелені граблі: Екс-нардеп Ляшко опинився в епіцентрі скандалу щодо своєї військової кар'єри

субота, 20 квітень 2024, 0:55

Олег Ляшко дав привід "старим друзям" з телеканалу Зеленського-Коломойського пройтися по його діяльності, тепер вже у складі ЗСУ. Патріоти України пропонують ознайомитись з матеріалом ТСН, ісамим визначитись наскільки виправдана риторика кореспондента ...

Як у Німеччині розкрили російське шпигунське кубло - Борислав Береза

субота, 20 квітень 2024, 0:30

"У "Der Spiegel" вийшла гучна стаття "У Баварії заарештовано російських диверсантів - розслідування Генпрокуратури". Німеччина зіткнулася з новою шпигунською справою. За даними SPIEGEL, генеральний прокурор Єнс Роммель заарештував двох агентів, які, як...