ЗС Росії можна знищити за одну ніч: Світан розповів про проблеми з російською ППО

Закрити територію Росії системою протиповітряної оборони неможливо через її велику площу. Тому зараз росіяни намагаються прикрити хоча б точкові об'єкти. Про це заявив військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан в інтерв'ю виданню Obozrevatel, передають Патріоти України.

За його словами, ефективність російських ЗРК "Панцир", один з яких розмістили на даху будівлі Міноборони в Москві, становить до 30%.

"Вони ефективні, коли вбудовані в загальну систему протиповітряної оборони, як один з ешелонів ППО. Після того, як вони витягли "панцир" на Міністерство оборони, вони повинні були ще на всіх найближчих будинках підняти зенітні установки і поставити розрахунки з "Іглами", притягнути С-300, С-400, і повинні висіти винищувачі. "Панцир" - це більше показуха", - пояснив експерт.

За словами Світана, ЗСУ може проходити російські ППО, тому що російська протиповітряна оборона відсутня повністю.

"У них немає зенітно-ракетних комплексів, що прикривають периметр. Це погане планування, крадіжки. Вони не готувалися до війни. Була ядерна доктрина і все", - сказав він.

При цьому, на думку експерта, знищити ядерний арсенал – це погана ідея, тому що вийде так звана брудна бомба. Ядерного вибуху не буде, але розпилення ядерного заряду відбудеться, і буде заражена територія на 1000 років.

"Більше того, ще є ядерні заряди на підводних човнах, які в один момент знищити неможливо. Тобто, це не вирішення питання як такого. Це завдання світової громадськості, завдання ООН ухвалити резолюцію або ухвалити рішення про передачу або перепідпорядкування ядерних арсеналів Росії ООН, і тоді 12-те головне управління Міноборони РФ, яке займається контролем і охороною цих ядерних арсеналів, візьме під козирок і буде підкорятися вже безпосередньо блакитним каскам", - вважає експерт.

Світан додав, що 12-те управлінн я- це ті офіцери, які займаються контролем засобів ураження, здатних знищити весь світ.

"У них є певні моменти, пов'язані з відповідальністю за виконання завдання, тому вони однозначно перепідпорядкуються рішенню ООН і будуть виконувати їхнє завдання. А взагалі, знищення російських збройних сил дійсно можливе впродовж однієї ночі", - резюмував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...