ЗСУ можуть зайти в Крим до кінця весни, у окупантів буде істерика: Військовий експерт пояснив, чому півострів вразливий для оборони

Головний розвідник України Кирило Буданов заявив, що ЗСУ можуть зайти в Крим до кінця весни, якщо для цього складуться всі умови. Деякі військові експерти кажуть, що Крим дуже вразливий для оборони. У ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua військовий аналітик, полковник Петро Черник розповів, чи згоден він з такою думкою і наскільки росіяни вже там підготувалися до зустрічі ЗСУ, передають Патріоти України.

"У стратегічному контексті я згоден, як би це дивно не звучало. Однак деокупувати Крим у воєнній частині значно легше, ніж пройти лінію розмежування зразка 24 лютого минулого року. Достатньо знищити повністю Кримський міст, взяти його під вогневий ракетний контроль, щоб вони не могли його відбудувати. А за допомогою якісної авіації, тих самих F-16 закрити небо над Кримом, а також акваторію Чорного моря", - зазначив він.

Черник пояснив, що F-16 можуть брати на борт дві дуже серйозні ракети MGM-158, котрі можуть завдавати ударів від 360 до 910 км.

"Весь Кримський півострів з півночі на південь — трохи більше 250 км, зі сходу на захід — трохи більше 360 км. Ракета з дальністю завдання ударів 910 км бере на мушку абсолютно усі воєнні бази та абсолютно усі потенційні плавзасоби, які через Азовське море та Керченську протоку будуть пробувати доправляти туди якісь запаси. Буквально кілька тижнів такої облоги і Крим падає до ніг як гнила грушка. Для цього потрібні далекобійні ракети і хороша авіація", - підсумував аналітик.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Більше шкоди, ніж користі: Тактична ядерна зброя росіян не буде ефективна на полі бою, - військовий експерт

вівторок, 7 травень 2024, 13:15

Військовий експерт Михайло Притула вважає, що РФ не наважиться на застосування тактичної ядерної зброї на полі бою, передають Патріоти України. "Застосування тактичної ядерної зброї має невеликий радіус ураження. Тобто повне ураження 25 кілотонн буде д...

Для ЗСУ є непогані новини по Серебрянському лісництву, - військовослужбовець "Гвардії наступу"

вівторок, 7 травень 2024, 13:03

На напрямку Серебрянського лісництва (Луганська область) є досить непогані новини, там ворог поніс "деякі втрати". Про це сказав військовослужбовець "Гвардії наступу" Олександр Мамай в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. Він зазначив, що за...