ЗСУ оновили сили під Донецьком, росіяни потрапили в пастку, - військовий експерт

Донецький фронт стабілізовано, триває перемелювання російських військ уздовж всієї лінії зіткнення, особливо під Бахмутом і Авдіївкою, повідомляють Патріоти України.

Як розповів у бесіді Юлії Латиніної військовий експерт Роман Світан, в район Павлівки підійшли свіжі сили ЗСУ і "загасили всі сили окупантів". "Був рух росіян. Десь тижня півтора вони виходили з правого на лівий берег під нібито "евакуацією" мирного населення і тут же заходили на Донбас, збільшили рази в два вал вогневого ураження... від Павлівки на захід Вугледара і в районі Сіверська – Лисичанська. Природно, Бахмут, Мар'їнка ... тобто, всі гарячі точки запалали знову, поки не підійшли наші частини, які так само переправилися з правого на лівий берег. Це наші свіжі частини з Херсонського напрямку. Це той потенціал, який не був використаний для знищення росіян на лівому березі", - розповів він.

Світан резюмував, що наразі ситуація на донецькому фронті стабілізована. "Кількість військ приблизно у вогневому паритеті зараз (однакова – ред.). Павлівка під щільним вогнем української артилерії з Вугледара. Район Бахмута – так само зупинено просування росіян. Росіяни встигли просунутися в район Курдюмівки (південь – південний захід Бахмута). Вони якраз йшли від Горлівки", – пояснив експерт.

Світан вважає "оптимальним варіантом" знищення ворога в обороні. "Ми зараз знаходимося в дуже хорошому становищі: всі наші лінії оборони знаходяться по кордонах міст, які самі по собі є хорошими укріпрайонами. Вони (росіяни – ред.) наступають з поля. Їх видно дуже далеко, тому росіяни потрапляють відразу під вогонь", – розповів Світан.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...