ЗСУ підійдуть до Криму протягом місяця, в Донецьк можуть зайти хоч завтра, - військовий експерт

Російське військове командування вважає, що ЗСУ підійдуть впритул до Криму вже через місяць. І це дійсно цілком можливо. Таку думку висловив військовий експерт Роман Світан, передають Патріоти України.

Так, коментуючи інформацію про мінування противником території заводу "Кримський титан" в Армянську, Світан висунув припущення, що росіяни готуються підірвати його в разі підходу ЗСУ. Хімічне зараження місцевості дозволить значно уповільнити просування української армії в північній частині Криму, хоча і не зупинить його.

"Раз почали мінувати підходи до кримскомв "Титану"... раз почали це, роблять зараз, це значить ось вони чекають [приходу ЗСУ до рубежів Криму]. Ну буквально тижні. Ніхто не буде за рік мінувати те, на чому сам сидиш, немає сенсу навіть за місяць. (...) Вони точно знають що не втримають українські війська [в Запорізькій і Херсонській області], якщо вони підуть на прорив", – вважає Світан.

На думку експерта, український контранступ видихнеться приблизно в той момент, коли ЗСУ доберуться до північної частини Криму. Звільнення півдня півострова експерт вважає наступним завданням, яке будуть виконувати вже після отримання винищувачів F-16.

"А в Донецьк можна хоч завтра заскочити. До Донецька там поруч, там кілька кілометрів вже. Ну принаймні до межі міста. А ось вже рухатися по Донбасу з боку Донецька в бік Луганська-це точно не варто робити без авіації. Так як це агломерація, це висоти – там дуже багато рубежів, і без авіації краще по горах, навіть по таким зруйнованим як Донецький кряж, не можна наступати", – вважає Світан.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Коли "СВО" для росіян відійшло на другий план через економічні проблеми, влада РФ "увімкнула" теракти, - соціолог

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:00

Очільник Інституту конфліктології та аналізу Росії, доктор соціологічних наук Олександр Шульга наголосив, що російська влада використовує страх та теракти як засіб контролю, щоб виправдати економічні труднощі громадян, передають Патріоти України. "Щодо...

Росіяни використовують на фронті до 60−70 тис. снарядів на добу - джерело

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:15

Представник Генштабу ЗСУ на умовах анонімності розповів, що зараз окупанти ведуть артилерійський вогонь у 5−6 разів інтенсивніше, ніж їм відповідають українці. Про це NV розповіло джерело у Генштабі ЗСУ, передають Патріоти України. Окупаційне угрупуван...