ЗСУ пішли в контратаку біля Вугледара. Ворог силиться оточити Бахмут, - ISW

Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків

Збройні сили України на Донбасі провели успішну контратаку біля Вугледара Донецької області. Водночас росіяни у регіоні продовжують намагатися позбавити Бахмут постачання. Окупанти також накопичують сили для спроби контратаки біля Кремінної на Луганщині. Про це йдеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Російські війська намагаються відновити втрачені позиції на лінії Сватове – Кремінна. Ворог продовжує накопичувати в цьому районі живу силу та військову техніку. Окупанти незначно просунулися в районі Кремінної. ЗСУ відбили атаки російських військ у районі Ямполівки в 16 км на захід від Кремінної у Донецькій області. Окупанти також завдавали ударів по українським шляхам постачання в цьому районі і просунулися в лісі на захід від Кремінної.

Донецький напрямок залишається напруженим. ЗСУ контратакували окупантів біля Вугледара. Російські війська продовжували наземні атаки довкола Бахмута 1 лютого.

У приватній військовій компанії "Вагнер" заявили, що станом на 1 лютого російські війська досі не взяли Бахмут в оперативне оточення і спростували повідомлення про те, що російські сили тримають під контролем село в 17 км на північ від Бахмута.

Геолокаційні бойові кадри показують, що окупанти трохи просунулися на північний схід від Бахмута в районі Червоної Гори та на північно-східній околиці Бахмута, а також на південь від Бахмута в районі Опитного.

Російські джерела продовжують стверджувати, що війська РФ просуваються на північний захід від району Кліщіївки, щоб перерізати трасу Т0504 Костянтинівка – Часів Яр – Бахмут.

ЗСУ здійснили контратаку в районі Вугледара на південний захід від Донецька. На кадрах із геолокацією видно, як підрозділи 40-ї бригади морської піхоти атакують українські позиції на південний захід від Вугледара. Російські сили продовжують використовувати термобаричну артилерійську систему ТОС-1А поблизу міста.

На півдні російські окупанти продовжують обстрілювати острови біля Херсона. Ворог завдавав ударів по островах у дельті річки Дніпро на Херсонщині, щоб не дати українським силам на них закріпитися. Водночас війська РФ навряд чи зможуть відновити втрачені позиції у регіоні, вважають аналітики.

Міністерство оборони Росії заявило, що армія РФ нібито знищила два моторні човни в районі озера Кругле, приблизно за 5 км на південь від міста Херсон. У Росії також заявили, що у Запорізькій області бойові дії йдуть по всій лінії фронту, але здебільшого зосереджені навколо Горіхова та Гуляйполя.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...

Відома ведуча та співачка розповіла, як жила разом зі Святославом Вакарчуком

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:05

Українська співачка і радіоведуча Соня Сотник поділилася, з ким з шоубізнесу у неї склалися чудові стосунки. В інтерв'ю для YouTube-проєкту ТСН.ua "Наодинці" радіоведуча пригадала, як на початку кар'єри Святослав Вакарчук і гурт "Океан Ельзи" ділили з ...