ЗСУ почали збивати ""Шахеди" американськими лазерними системами Vampire, - ЗМІ

США обіцяли, що Україна до кінця грудня 2023 року одержить всі 14, замовленних комплекси Vampire

Наземна пускова система для APKWS під час випробувань у 2022 році

Українські військові почали використовувати проти російських безпілотників антидронові системи Vampire. Про це заявило спеціалізоване видання Defense Express в понеділок, 12 лютого.

ЗМІ стверджує, що українські захисники, використовуючи Vampire відбили атаку "шахедів" в ніч на 11 лютого. Журналісти додають, що прес-служба ВМС України показала відео бойової роботи своїх підрозділів ППО, де зафіксована ймовірна робота Vampire.

Зенітники беруть ворожий "шахед" на приціл, але використовують для цього невідому оптико-електронну станцію. Після цього в дрон влучає реактивний снаряд.

Відповідні кадри наводять на думку, що це показано перші в публічному доступі кадри бойової роботи ракетних установок Vampire під керовані реактивні снаряди APKWS, вважає видання.

Комплекси Vampire для боротьби з безпілотниками - це відносно нове озброєння. Вперше його тестування розпочали у 2021 році. Мобільний зенітний комплекс має оптико-електронну систему WESCAM MX-10 з тепловізійною та телевізійною камерами.

Vampire оснащена пусковою установкою і 70-мм ракетами APKWS з лазерним наведенням.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...