ЗСУ почали збивати ""Шахеди" американськими лазерними системами Vampire, - ЗМІ

США обіцяли, що Україна до кінця грудня 2023 року одержить всі 14, замовленних комплекси Vampire

Наземна пускова система для APKWS під час випробувань у 2022 році

Українські військові почали використовувати проти російських безпілотників антидронові системи Vampire. Про це заявило спеціалізоване видання Defense Express в понеділок, 12 лютого.

ЗМІ стверджує, що українські захисники, використовуючи Vampire відбили атаку "шахедів" в ніч на 11 лютого. Журналісти додають, що прес-служба ВМС України показала відео бойової роботи своїх підрозділів ППО, де зафіксована ймовірна робота Vampire.

Зенітники беруть ворожий "шахед" на приціл, але використовують для цього невідому оптико-електронну станцію. Після цього в дрон влучає реактивний снаряд.

Відповідні кадри наводять на думку, що це показано перші в публічному доступі кадри бойової роботи ракетних установок Vampire під керовані реактивні снаряди APKWS, вважає видання.

Комплекси Vampire для боротьби з безпілотниками - це відносно нове озброєння. Вперше його тестування розпочали у 2021 році. Мобільний зенітний комплекс має оптико-електронну систему WESCAM MX-10 з тепловізійною та телевізійною камерами.

Vampire оснащена пусковою установкою і 70-мм ракетами APKWS з лазерним наведенням.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...