ЗСУ поспішають використовувати ATACMS, поки росіяни не адаптувалися, - Newsweek

Російська армія за час війни, розв'язаної РФ в Україні, продемонструвала вміння адаптуватися до нової зброї, яка з'являється у розпорядженні ЗСУ. Ймовірно, війська РФ вже розпочали цикл адаптації до застосування американських далекобійних балістичних ракет ATACMS MGM-140. Про це пише 2 травня Newsweek, передають Патріоти України.

Ураховуючи те, що російські контрзаходи можуть згодом знизити російські втрати від ударів ATACMS, сили оборони України "змагаються із часом" і поспішають використовувати нові ракети проти ворожих цілей, доки не закрили вікно можливостей, зазначає Newsweek.

Ефект ATACMS, найімовірніше, "згасне в міру того, як російські війська адаптуються до їх використання", попереджає видання.

Newsweek цитує колишнього офіцера СБУ Івана Ступака, який зараз є радником комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки.

Експерт уважає, що українські військові мають приблизно два місяці для ліквідації якомога більшої кількості російських військових об'єктів, перш ніж ворог адаптується.

Ступак каже, що росіяни, як показує досвід, можуть адаптуватися до зброї, з якою вони раніше не стикалися, "за дуже короткий час".

Як приклад, він навів використання Україною високоточних американських снарядів Excalibur. За словами експерта, ефективність їх застосування значно знизилася з 70% до 6% через використання росіянами систем радіоелектронної боротьби.

Newsweek пише, що постачання в Україну кожної окремої західної системи озброєння – HIMARS, танки Leopard 2, БМП Bradley, ракети ATACMS тощо, – надалі викликає масу публікацій у ЗМІ та громадських коментарів. Водночас, заявляє видання, жодна система не змінила стратегічного балансу у війні на користь України.

Міністр оборони США Ллойд Остін, нагадує Newsweek, попереджав, що думка про будь-яку із західних систем, наприклад, ЗК Patriot, як про "срібну кулю", здатну змінити хід війни, помилкова.

Глава Пентагону вважає, що успіх ЗСУ залежить від того, чи ефективно Україна буде використовувати ці системи, комбінуючи і підтримуючи їх, і чи зможе вона мобілізувати достатню кількість людей для поповнення сил оборони, підсумовує видання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"По 10 годин без світла": Нардеп вразив похмурим прогнозом на найближчу зиму

субота, 18 травень 2024, 14:02

Уряд має вже зараз попереджати українців, що літо, і особливо зиму, доведеться проходити з регулярними відключеннями світла. Таку думку виразив член парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг «Слуга народу» Сергій Нагорн...

"Усі біжать у Zara, а я підтримую український мас-маркет": Джамала розсекретила вартість свого образу

субота, 18 травень 2024, 13:29

Співачка Джамала стала героїнею рубрики Скільки коштує Look?. Блогер Ніколас Карма зустрівся з переможницею Євробачення 2016 на зйомках шоу 20:23 Жені Яновича, повідомляють Патріоти України. Джамала, яка незабаром втретє стане мамою, розповіла, що акти...