ЗСУ продовжили просування на кількох напрямках у районі Суджі. 22 і 23 серпня бойові дії тривали вздовж усієї лінії зіткнення в Курській області, - ISW

Фахівці Інституту вивчення війни (ISW), проаналізувавши зібрані дані, підтвердили просування українських військ у районі Суджі Курської області РФ, передають Патріоти України.

Дослівно: "Українські війська продовжували незначне просування в районі Суджі на тлі триваючих українських операцій в Курській області 23 серпня".

Геолокаційні кадри, опубліковані 22 серпня, вказують на те, що українські сили нещодавно просунулися далі в південній частині Руської Конопельки (на схід від Суджі).

Російський блогер стверджував, що українські сили також просунулися на північ від Мартинівки (на північний схід від Суджі) вздовж траси Р-200 Суджа-Суходолівка.

Російські джерела також запевняють, що є суперечливі повідомлення про бої на схід від Суджі в районі населених пунктів Саморядово і Козирівка, але що в цьому районі, ймовірно, діють мобільні групи українських військ.

Деякі російські блогери заявили, що українські війська також просунулися на північ від Мартинівки (на північний схід від Суджі).

Крім того, вони зазначали, що російські війська знову зайняли Спальне і Крупець (обидва на південний схід від Суджі), хоча ситуація в цьому районі залишається незрозумілою.

За даними російських блогерів, війська РФ відбили українську механізовану атаку силами взводу біля Олександрівки (на північний схід від Коренево).

Один із цих блогерів стверджував, що 23 серпня російські війська знову зайняли позиції на захід від Кореневого, припускаючи, що українські війська нещодавно діяли на захід від цього населеного пункту.

Разом з тим російські джерела засвідчили, що 22 і 23 серпня бойові дії тривали вздовж усієї лінії зіткнення в Курській області.

Речниця Пентагону Сабріна Сінгх заявила, що США отримують "краще розуміння" цілей України в Курській області і зазначила, що Україна хоче створити буферну зону в Курській області.

Сінгх додала, що США все ще працюють над тим, щоб визначити, як буферна зона відповідає стратегічним цілям України, і що США продовжують надавати матеріальні засоби для підтримки потреб України на полі бою.

Вона пояснила, що нинішні обмеження США на можливість України використовувати надану США зброю для ураження військових цілей у прикордонних з Росією районах дозволяють українським військам вести вогонь у відповідь, захищаючись від російських атак через кордон, в тому числі в Курській області.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Декого не вистачає?: На відео з російськими військовополоненими помітили цікавий нюанс

субота, 24 серпень 2024, 16:54

Після обміну полоненими, який відбувся 24 серпня на День Незалежності України, російський аналітик помітив, що серед полонених російських військових немає кадирівців. На цьому зауважив російський військовий аналітик Ян Матвєєв у себе в Telegram-каналі,...

Візит Моді до Києва – знаковий. В Азії всі розуміють символи – напередодні Дня Незалежності випадкових візитів не буває, - ексголова МЗС України Клімкін

субота, 24 серпень 2024, 16:42

"Прем'єр-міністр Індії Моді не буде грати в нашу гру. Але його візит до Києва не про це – він не просто важливий, він знаковий", - пише ексочільник МЗС України Павло Клімкін на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продов...