ЗСУ провели успішну контратаку в Бахмуті, - ISW

Збройні сили України на Донеччині провели успішну контратаку у Бахмуті, що дозволило відкинути окупантів у місті на 300 м.

Війська РФ намагаються наступати на Луганщині в районі Сватового, щоб зменшити тиск на трасу Сватове – Кремінна, свідчать свіжий звіт американського Інституту вивчення війни (ISW).

5 січня російська армія продовжила обмежені контратаки, аби відновити втрачені позиції на лінії Сватове – Кремінна. ЗСУ відбили атаку російських військ у районі Стельмахівки в 16 км на північний захід від міста.

Водночас українські військові провели успішну контратаку у Бахмуті, тоді як російські війська продовжували наступальні операції навколо міста. ЗСУ провели тактичну контратаку в Бахмуті, змусивши війська РФ залишити певні невказані позиції.

Російські джерела спростували це повідомлення і заявили, що їхня армія просунулась на північний схід і південь від Бахмуту, а також нібито досягла успіхів у самому Бахмуті. Кадри з геолокацією, розміщені між 4 і 5 січня, показують, що російські війська зробили незначний поступ на південь від Бахмута в районі Досвідченого (3 км на південь від Бахмута) і Курдюмівки.

Російські сили продовжували наступальні операції на західній околиці Донецька 5 січня. На кадрах із геолокацією, опублікованих 5 січня, видно наслідки українського удару по базі чеченських бойовиків у Мар'їнці, а також видно, що російські війська займають обмежені позиції вздовж траси Донецьк – Запоріжжя на південно-західній околиці Донецька.

На півдні окупанти зміцнюють свої позиції на лівобережжі Херсонської області. Війська РФ 5 січня продовжили діяти диверсійно-розвідувальними групами на річці Дніпро та зміцнюють позиції на лівобережжі Херсонської області.

ЗСУ продовжують завдавати ударів по російським військовим об'єктам у тилових районах на півдні України. З'явилося повідомлення про підрив складу ракет С-300 у Раденську Херсонської області, який знаходиться в межах досяжності української ствольної артилерії.

Міноборони РФ також підтвердило удар по Токмаку Запорізької області, але спростувало твердження про те, що російські війська використали госпіталь у Токмаку як військовий об'єкт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...