ЗСУ розбили військових Росії зі 155-ї бригади

На вугледраському напрямку українські військові розбили сили російської 155-ї окремої гвардійської бригади морської піхоти.

Український журналіст Цаплієнко Андрій оприлюднив відео допиту полонених з цієї бригади, яким вдалося вижити після бою.

«Одинадцять полонених зі 155-ої бригади морпіхів Тихоокеанського Флоту Росії спілкуються з нашим бійцем в районі Вугледара», – розповів журналіст.

Всі полонені – контрактники, а не мобілізовані. З одинадцяти полонених лише двоє є морпіхами.


Решта прикомандировані до російської 155-ї бригади з кораблів та інших частин.

«Тобто, бригада фактично розбита, і її доукомплектовують звичайними моряками, зганяючи їх на фронт з усіх усюд», – зазначив Цаплієнко Андрій.

Полонені російські військові з 155-ї окремої гвардійської бригади морської піхоти. Березень 2023. Україна. Кадр з відео "Украина Online"

Також у соціальній мережі оприлюднили другу частину відео, на якому вже показані інші ліквідовані російські солдати.

На кадрах демонструється приміщення, у якому лежать щонайменше 10 тіл російських військових.

Останнім часом армія Росії робить активні наступальні дії в районі Вугледару, місто та околиці утримують воїни 72 бригади та інших підрозділів, завдаючи загарбникам суттєвих втрат.

Ліквідовані російські військові з 155-ї окремої гвардійської бригади морської піхоти. Березень 2023. Україна. Кадр з відео "Украина Online"

Кадри розгрому російських підрозділів у районі Вугледару показують, що супротивник використовує вкрай неефективну тактику — це говорить про те, що 155 бригада, найімовірніше, складається з ненавчених бійців.

На початку березня Генштаб Збройних Сил України повідомляв, що командування та особовий склад побитої під Вугледаром 155-ї бригади морської піхоти ЗС Росії відмовляється йти на новий штурм міста, попри вимоги вищого начальства.

«У вищому військовому керівництві Російської Федерації назріває конфлікт через значні втрати та відсутність реальних досягнень на фронті. У лютому поточного року Путін присвоїв командуючому східним військовим округом Мурадову звання генерал-полковника за доповідь про “успіхи” 155-ї бригади морської піхоти на вугледарському напрямку. Зараз [міністр оборони РФ Сергій] Шойгу вимагає від генерала відпрацювати звання та взяти місто за будь-яку ціну», – йдеться в повідомленні.



Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...