"ЗСУ ще можуть відстояти Вугледар": Німецький аналітик назвав головну умову

Сили ЗСУ продовжують битву за місто Вугледар у Волноваському районі Донецької області, однак ситуація близька до того, що російські окупанти можуть перерізати логістичні маршрути. Таку думку висловив експерт з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке, передають Патріоти України з посиланням на Bild.

Зазначається, що останніми днями окупаційні війська РФ посилили атаки на Вугледар, оточили його з трьох боків і увійшли в місто з південного сходу. Українські захисники утримують єдиний шлях постачання на півночі в напрямку Курахового, а окупанти скидають на Вугледар листівки з вимогою здатися.

За словами Рьопке, у Вугледарі ще є кілька великих будинків, які залишаються під українським контролем, проте є проблема в логістиці. У самому місті, підкреслює експерт BILD з аналізу відкритих даних, у ЗСУ ще є можливості окопатися й оборонятися, «але на північ ситуація дуже близька до того, що росіянам вдасться перерізати постачання».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Естонія готова першою вдарити по Росії. Це не жарт, - журналіст

неділя, 29 вересень 2024, 21:56

"Естонія готова завдати превентивного удару по Росії для захисту НАТО, якщо РФ виявить ознаки підготовки до нападу на блок. Про це заявив голова Генштабу Сил оборони Естонії генерал-майор Вахур Карус", - пише російський опозиційний журналіст Аркадій Ба...

Якщо українське суспільство не прокинеться, ворог наблизиться до великих міст з сотнями тисяч жителів, - Максим Жорін

неділя, 29 вересень 2024, 21:45

Заступник командира 3-ї ОШБр Максим Жорін заявив, що "українському суспільству потрібно прокинутись", оскільки російські окупанти можуть наблизитися до великих міст. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. За його словами, українці н...