ЗСУ штурмують Торське: Росіяни повідомили, що їхнє угруповання в Лимані опинилося в оточенні (мапа)

Якщо вірити ворогу, визволителі України за добу здійснили стрімкий ривок, а окупанти стрімко здають оборонні позиції

Російські пропагандисти стверджують, що їх війська у Лимані вже у котлі. Не просто в оперативному оточенні, коли усі напрямки прострілюється, а саме в котлі.

Порівняйте самі:
Перша карта, вчорашня

Друга, свіжа

При чому у їх "зведенні з фронтів" про катастрофу у Лимані - ні слова. Але спалилися на карті.

В американському інституті вивчення війни заявили, що ЗСУ просунулися на захід, північ і північний схід від Лиману й працюють над завершенням оточення російських військ у місті та вздовж північного берега річки Сіверський Донець.

“Крах лиманського котла, ймовірно, матиме серйозні наслідки для російського угруповання на півночі Донецької та заході Луганської областей і може дозволити українським військам загрожувати позиціям РФ уздовж західного кордону Луганської області та в районі Сєвєродонецька-Лисичанська”, – вказали в ISW.

За даними аналітиків, Міноборони Росії не змогло інформаційно підготувати своє населення до неминучої поразки у Лимані. Ймовірно, це призведе до ще більшого зниження і без того низького бойового духу громадян РФ.

Зазначається, що після успішного контрнаступу ЗСУ в Харківській області це буде ще один удар, який продовжить руйнувати моральний стан і спричиняти паніку серед військових Росії.

“Гнівна реакція російського інформаційного простору, ймовірно, зіграла свою роль у тому, що Путін оголосив часткову мобілізацію невдовзі після першого масштабного контрнаступу України, намагаючись посилити підрозділи армії РФ”, – додали аналітики.

В ISW розповіли, що 28 вересня українські війська продовжували досягати значних успіхів навколо Лиману, наступаючи з півночі вздовж дуги Зелена Долина-Колодязі та з південного сходу в районі Ямполя.

Загалом ЗСУ:

  • просунулися на схід, щоб взяти під контроль Колодязі (11 км на північний схід від Лиману);
  • просунулися на південний схід від Колодязі та ведуть бої на околицях Торського, лише за 12 км на північний схід від Лиману;
  • скупчилися біля Ямполя (13 км на південний схід від Лиману) і прорвали там російські оборонні рубежі, щоб просунутися на Торське з південного заходу;
  • атакують Шандриголове, приблизно за 10 км на північний захід від Лиману;
  • звільнили Новоселівку, на південь від Шандриголового та за 10 км на північний захід від Лиману;
  • намагаються взяти під контроль дорогу Сватове-Лиман, яка зараз є критичною наземною лінією зв’язку для російського угруповання в Лимані.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Значно більше ескадрильї: Військовий експерт поділився інсайдами, коли і в якій кількості перші винищувачі F-16 передадуть Україні

субота, 27 квітень 2024, 9:40

Українські Повітряні сили невдовзі отримають багатоцільові літаки-винищувачі F-16 від західних країн-партнерів. Про це в ефірі Апостроф TV розповів авіаційний експерт Костянтин Криволап. . На його думку, одразу три країни-союзники зможуть передати укр...

"Нічні відьми" ХХІ століття: Україна переробляє легкомоторні літаки на безпілотні бомбардувальники та важкі дрони-камікадзе далекої дії (фотофакти)

субота, 27 квітень 2024, 8:15

Корисне навантаження таких БПЛА в рази більше ніж у Шахеда-Герані, а радіус польоту співставний з ірано-російськими дронами. Мова йде не про одноразові дрони-камікадзе, адже конструкція літака дозволяє здійснювати неодноразове скидання бомб. Про це ж с...