ЗСУ вам вдячні, хлопці: Пропагандисти "вагнерівців" випадково розкрили ремонтну базу під Луганськом (фото)

Розслідувачі "Радіо Свобода" заявили, що фотографія трофейної української САУ "Гвоздика", опублікована близьким до "ПВК Вагнера" телеграм-каналом, викрила велику ремонтну базу військової техніки російських військ на території занедбаної шахти під Луганськом, у селищі міського типу Ювілейний, передають Патріоти України.

Журналісти вивчили пост у телеграм-каналі "Уголок Ситха", що був розміщений 3 лютого. У ньому була фотографія захопленої української техніки та підпис: "Свіжий трофей. Українська САУ 2С1 "Гвоздика" була захоплена союзними силами. Лютий 2023".

Журналісти "Радіо Свобода" знайшли першоджерело цього знімка і геолоціювали його - фото виклав один із російських вояків, який був на війні в Україні. Кілька інших знімків у профілі окупанта, включно з фото трофейної "Гвоздики", пишуть журналісти, зроблені на території занедбаної шахти "Луганська", що на південному сході від Луганська.

На інших фотографіях у його профілі видно цехи, заповнені російською військовою технікою, а також процес її ремонту.

"Радіо Свобода" вивчило супутникові знімки території шахти "Луганська", і з'ясувало, що фото захопленої української "Гвоздики" було зроблено в південній частині території шахти.

Розслідувачі зазначають, що від селища Ювілейне до лінії фронту - близько 90 кілометрів. Це занадто далеко для HIMARS, але "Луганська" опиняється в межах дальності снарядів GLSDB з дальністю до 150 кілометрів. Їх Україні обіцяла поставити Велика Британія.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 3 травня

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:05

3 травня за новим церковним календарем згадують мучеників Тимофія і Мавру, а також відзначають день пам'яті ікони Божої Матері Успіння Києво-Печерська. Цього ж року на 3 травня випала Велика п'ятниця Страсного тижня. Про традиції та прикмети 3 травня, ...