ЗСУ вже варто вийти з Курської області "з гордо піднятою головою" - військовий експерт

Військовий експерт Іван Ступак в ефірі Radio NV розповів, чи є сенс в тому, щоб ЗСУ продовжували Курську операцію на території Росії, передають Патріоти України.

«Ми б хотіли [приємний] сюрприз бачити. Все виглядає так, що начебто зараз росіяни пройдуть, їх зачинять в пастку і потім, як свого часу вони з нашим військовим зробили в Іловайську, так зробимо і ми — знищимо їх в оточенні. Якщо цей план є, честь і хвала, це супер, буде просто надзвичайно», — вважає Ступак.

Водночас зауважує, що три тижні минуло з початку Курської операції, і зараз варто подумати про необхідність її продовження:«Як на мене, моя бачення, Курська операція себе вже вичерпала. Ми тільки тепер будемо вкладати гроші, інвестувати ресурси, людей, техніку, амуніцію, боєприпаси туди без отримання якогось результату».

Одним з його аргументів є те, що росіяни не послаблюють тиск на напрямках боїв в межах української території, зокрема на покровському, тому, на його думку, час діяти. «Якщо вдасться, звісно, якщо все складеться вдало, взяти в полон ті, як зазначалося, три тисячі військовослужбовців Російської Федерації в Глушківському районі, забрати трофейні техніку, амуніцію, боєприпаси; з гордо піднятою головою спустити український прапор з міста Суджи, вийти з тезою „ми вийшли самі, нас ніхто не виганяв, ми вийшли непереможними“. І сказати, що ми ще повернемося, якщо буде необхідність. І це дійсно спрацювало б на нас», — пояснив Ступак.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Це капець. Тип на початку війни обіср*вся організувати оборону...": Serg Marco про призначення Гладких на Сили безпілотних систем ЗСУ

неділя, 1 вересень 2024, 17:20

Гладких - тип який не підходить на цю посаду. Взагалі. Вже по тій інфо що є - це капець. . Тип після зашкварів раніше був відправлений на "почьотний чєрдак", з початку війни обісрався організувати оборону своїми матросами, потім його відправили вчитис...

"Дехто вважає, що через нардепку Безуглу": Чому Зеленський усунув Олещука - Портников

неділя, 1 вересень 2024, 17:01

"Рішення президента України Володимира Зеленського відправити у відставку командувача Повітряних сил ЗСУ, Миколу Олещука, викликало, як і слід було очікувати, суперечливу реакцію в українському суспільстві. З одного боку, ця відставка відбулася відразу...