ЗСУ змушені використовувати у боях трофейні російські танки, передусім у теробороні: Американські експерти пояснили причину та кількість трофеїв у ЗСУ

Українські військові та бійці територіальної оборони масово використовують трофейні російські танки проти ЗС РФ. Про це сказав старший науковий співробітник Інституту зовнішньополітичних досліджень Роб Лі, пише Newsweek.

Він прокоментував фотографії, які з'явилися на сторінці бригади Запорізької територіальної оборони у Facebook. З його слів, на знімках можна побачити російські Т-62. Він вважає, що це говорить про те, що українці потребують танків НАТО.

Також, полковник Корпусу морської піхоти США у відставці Марк Канціан повідомив журналістам, що використання Сил оборони України трофейних танків говорить про три речі:

  • Легко перевести підрозділ із українських Т-72 на російські Т-64;
  • Українські військові змогли захопити багато російських танків;
  • Українським силам потрібні танки, щоби заповнити втрати.

Крім того, Канціан зазначив, що, згідно з моніторинговим центром Oryx, Україна змогла захопити 549 танків ЗС РФ. За його словами, це нормально, коли країни у воєнних конфліктах використовують трофейне обладнання.

«Наприклад, у 1960-х та 1970-х роках в ізраїльтян були підрозділи, оснащені радянськими танками, захопленими у єгиптян та сирійців. Вони поступово виводили їх з експлуатації, оскільки могли отримати американське обладнання», – зазначив експерт.

Нагадаємо, союзники із Північноатлантичного альянсу обіцяють поставити в Україну шість батальйонів танків Leopard, що у сумі складатиме 160 одиниць. При цьому більшу частину танків обіцяють лише до кінця поточного року. Війна в Україні, вважають західні союзники, 2023 року не закінчиться.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Давно так не волав. Людина-еталон": Журналіст повідомив, що Антін Мухарський виїхав з України як багатодітний батько

четвер, 16 травень 2024, 19:42

Український журналіст Віктор Трегубов повідомив, що Антін Мухарський виїхав з України як багатодітний батько. Актор, ведучий і колишній чоловік Сніжани Єгорової наразі нібито перебуває в Іспанії, передають Патріоти України. "Сьогодні я дізнався, що від...

Чекаємо на реакцію диктатора? Лавров несподівано порівняв Путіна із віслюком (відео)

четвер, 16 травень 2024, 13:40

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров, відповідаючи на питання журналістів щодо поїздки диктатора Володимир Путіна до Китаю, порівняв останнього із віслюком, а російську делегацію назвав – «ввічливими людьми». Про це пишуть росЗМІ, п...