ЗСУ знищили під Бахмутом таку кількість росіян, яка б могла спробувати повторно піти на Київ, - експерт Defense Express

Сили оборони України знищили під Бахмутом доволі велике угруповання росіян, якого ворогу вистачило б на стратегічну наступальну операцію. Про це в ефірі Еспресо сказав експерт Defense Express Іван Киричевський, передають Патріоти України.

"Найгірше моделювання - через деякий тривалий час нашим військам доведеться відходити після того, як деяка частина росіян буде утилізована. Але військово-політичне керівництво України не збирається допустити просування росіян далі Бахмута. Може бути середньооптимістичний сценарій, що росіяни застрягають у вуличних боях. Був у нас час перетворити Бахмут на фортецю, яка майже або зовсім непрохідна для окупантів", - зазначив він.

За словами Киричевського, під цим населеним пунктом ЗСУ знищили доволі велике угруповання росіян, якого ворогу вистачило б на стратегічну наступальну операцію.

"50 тис. людей вбитими або пораненими і до 200 танків. Грубо кажучи, якби ці війська не знищили - то росіяни могли б їх використати для повторного наступу на Київ. Той успіх, який зараз закладається для планування контрнаступу, може бути несподівано більшим і швидшим, ніж зараз уявляється", - наголосив експерт.

Він додав, що відхід ЗСУ за річку Бахмутку був планомірним. "Достатньо було докладено організаційних зусиль, щоб, поки є можливість, ЗСУ за річку не відходили. Коли вже не було - відішли і створили зону ураження, де ворог отримує на горіхи з усіх видів зброї. Створювати завищені очікування, що ми фронт стабілізували на декілька місяців і росіяни там не пройдуть - давайте не поспішати. З іншого боку, є всі підстави вважати, що росіяни застрягають там надовго і їх продовжать перемелювати. Те, що відбувається зараз дійсно впливає на успіх майбутнього контрнаступу. Є певна логіка, щоб війська були у переможному настрої перед командою "Вперед", варто не допустити важкої чутливої події. Поки буде можливість - Бахмут буде триматися організовано", - підсумував Киричевський.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...