"Зустрічний бій тривав дві доби": Український військовий розповів про звільнення Нескучного на Донеччині

10 червня наші захисники звільнили село Нескучне на Донеччині. Участь у визволенні населеного пункту брали зокрема бійці 7-го окремого батальйону "Арей" Української добровольчої армії 129-ї бригади Сил територіальної оборони ЗСУ. Їхній командир Олександр Грищук на псевдо "Македонець" розповів подробиці операції, передають Патріоти України.

"Яке відчуття? Відчуття гордості за батальйон, за наших бійців. Звичайно, є і смуток за загиблими. Кожен із них загинув як герой. А емоції заважають справі", – говорить комбат.

За його словами, бій був не із легких. Окупанти мали тактичну перевагу і перевагу у кількості. "Але вони програвали нам у мотивації, у вірі в нашу справу. В цілому ворог чекав на наш наступ. Як зізнався один з полонених, вони чекали на техніку, чекали на масовий наступ танків і бронемашин. Тому і вони були здивовані наступом піхотних підрозділів. І нашою мужністю і майстерністю", – каже Олександр Грищук.

Комбат зазначив, що бій за село тривав дві доби. "Зустрічний бій тривав дві доби. Вони вперто трималися і контратакували. Але деморалізував їх саме наш опір. Тоді вони і почали відхід", – підсумував "Македонець".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Це найбільша атака по РФ! Полетіли сотні дронів. Після атаки почався колапс, - Снєгирьов

понеділок, 20 травень 2024, 9:40

Росію і тимчасово окупований Крим накрила наймасштабніша атака безпілотників. Ціллю Сил оборони України були об'єкти критичної і нафтопереробної інфраструктури, а також кораблі Чорноморського флоту РФ. Російські ЗМІ вважають, що масова атака була прове...

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 9:23

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики)...