"Зважаючи на наш історичний досвід (тієї ж зими 2013-го) "втомленість від ЄС" сприймається як декларація дуже неприємних намірів", - політтехнолог Голобуцький

"Підсумовуючи заяви на форумі YES-Brainstorming: це було дуже дивно. Позиції озвучувались за дуже непрямою логікою. Точніше, повноцінні претензії. Оте «...Я відверто стомився від того, коли нас тримають на гачку реформ, щоб не визнавати правду – не Україна не готова до шляху до ЄС, а ЄС не готовий приймати Україну» від Кулеби", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Зважаючи на наш історичний досвід (тієї ж зими 2013-го) «втомленість від ЄС» сприймається як декларація ну дуже неприємних намірів. Та й, зрештою. В нас же реально жодних альтернатив: тільки рух в бік Європи. І рух в бік США як союзника. Бо з протилежною стороною в нас війна вже скоро 8 років. 12-та війна. То задля якої високої мети Зекоманда демонструє готовність побити горщики з Заходом? Ну, поб’є. І що? Як котрась африканська бананова республіка, продаватимуть землю китайцям?
Так, Зекоманді не подобається мова ультиматумів і жорсткого тиску («вагнергейтом в тому числі). Так і американцям не подобається те, що вони бачать. Білий дім просто не розуміє, зовсім: як так – мати всю повноту влади і нічого не змінити, не реалізувати жодної реформи, посилаючись на «спротив» і «ускладнення». Так у вас же монобільшість, власний, а не коаліційний Кабмін, президент з високим рейтингом – хто саме вам не дає виконувати задачі Вашингтону?
Хоча Зекоманда апробує тепер іншу методику: мовляв, в нас вже всі реформи реалізовані, тому це не може бути причиною відмов, скорочення інвестування і посилення тиску. «Яких вам ще реформ не вистачає? Латинки, може?».
От тільки – а чим ми за 2 роки стали привабливіші для тих же інвесторів? Назвіть хоч один натяк на те, що інвесторам тепер варто заводити капітали в Україну, що це безпечно і вигідно! Воно, звісно, і діджиталізація, і інвестняні, і форуми всілякі – от тільки навіть вітчизняних бізнесів чимдалі менше. Не те що іноземних. А корупції чимдалі більше.
Тому нам і далі пояснюватимуть, можливо, навіть матом, наскільки далеко ми від звичайного рівня НАТО і ЄС. Принаймні, пані Кальюлайд має для цього всі підстави як президент країни – очевидного члена потенційного антикремлівського альянсу, чиї плани і конкретні проєкти Україна як очікуваний партнер тупо знищила, проваливши роботу в своєму секторі.
==
І, до речі, питання: а хто такий взагалі Кулеба? В нас же міністр закордонних справ – Єрмак, ні?".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...