"Зважаючи на наш історичний досвід (тієї ж зими 2013-го) "втомленість від ЄС" сприймається як декларація дуже неприємних намірів", - політтехнолог Голобуцький

"Підсумовуючи заяви на форумі YES-Brainstorming: це було дуже дивно. Позиції озвучувались за дуже непрямою логікою. Точніше, повноцінні претензії. Оте «...Я відверто стомився від того, коли нас тримають на гачку реформ, щоб не визнавати правду – не Україна не готова до шляху до ЄС, а ЄС не готовий приймати Україну» від Кулеби", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Зважаючи на наш історичний досвід (тієї ж зими 2013-го) «втомленість від ЄС» сприймається як декларація ну дуже неприємних намірів. Та й, зрештою. В нас же реально жодних альтернатив: тільки рух в бік Європи. І рух в бік США як союзника. Бо з протилежною стороною в нас війна вже скоро 8 років. 12-та війна. То задля якої високої мети Зекоманда демонструє готовність побити горщики з Заходом? Ну, поб’є. І що? Як котрась африканська бананова республіка, продаватимуть землю китайцям?
Так, Зекоманді не подобається мова ультиматумів і жорсткого тиску («вагнергейтом в тому числі). Так і американцям не подобається те, що вони бачать. Білий дім просто не розуміє, зовсім: як так – мати всю повноту влади і нічого не змінити, не реалізувати жодної реформи, посилаючись на «спротив» і «ускладнення». Так у вас же монобільшість, власний, а не коаліційний Кабмін, президент з високим рейтингом – хто саме вам не дає виконувати задачі Вашингтону?
Хоча Зекоманда апробує тепер іншу методику: мовляв, в нас вже всі реформи реалізовані, тому це не може бути причиною відмов, скорочення інвестування і посилення тиску. «Яких вам ще реформ не вистачає? Латинки, може?».
От тільки – а чим ми за 2 роки стали привабливіші для тих же інвесторів? Назвіть хоч один натяк на те, що інвесторам тепер варто заводити капітали в Україну, що це безпечно і вигідно! Воно, звісно, і діджиталізація, і інвестняні, і форуми всілякі – от тільки навіть вітчизняних бізнесів чимдалі менше. Не те що іноземних. А корупції чимдалі більше.
Тому нам і далі пояснюватимуть, можливо, навіть матом, наскільки далеко ми від звичайного рівня НАТО і ЄС. Принаймні, пані Кальюлайд має для цього всі підстави як президент країни – очевидного члена потенційного антикремлівського альянсу, чиї плани і конкретні проєкти Україна як очікуваний партнер тупо знищила, проваливши роботу в своєму секторі.
==
І, до речі, питання: а хто такий взагалі Кулеба? В нас же міністр закордонних справ – Єрмак, ні?".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перемога прийде не просто як воєнний тріумф: У карпатського віщуна знайшли пророцтво про закінчення війни в Україні (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:15

У 2024 році відбудеться вирішальна битва, яка призведе до завершення війни, настання миру та процвітання в Україні. Про це розповів старець Єремія із Карпат, передають Патріоти України. "Настане рік 2024 і в цьому році зійде зоря нової надії. Військо У...

Немає механізмів повернути українців із-за кордону, кожна країна буде захищати свої інтереси - Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:53

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Варшава може допомогти повернути чоловіків призовного віку в Україну, про це ж обіцяли подумати і в Литві. Проте в Німеччині заявили, що чоловіки можуть залишаться в країні навіть з недійсним па...