Зведення на фронті станом на кінець доби 20 квітня 2024 року, - DeepState

▶️ Біломосковський, (https://deepstatemap.live/) Сіверський та Білгородський відтинки — без змін. Традиційно відбувалися обстріли прикордонних районів.

▶️ Старобільський відтинок — ворог продовжує натиск біля Тернів та Ямполівки, але отримує достойну відсіч.

▶️ Бахмутський відтинок — кацапи атакували позиції Сил Оборони у Білогорівці, цю спробу було відбито. Противник проводить активні штурмові дії біля Верхньокам'янського, Виїмки та Роздолівки — ситуація потребує уточнення. Не перестає кацап лізти і на Часів Яр. На днях Президент України відвідав (https://t.me/V_Zelenskiy_official/10138) командний пункт 41 ОМБр. Дана бригада та прикомандировані до неї підрозділи зуміли стабілізувати ділянку фронту на околицях Часового Яру. Ворог не припиняє спроб захопити всю територію Іванівського.

▶️ Донецький відтинок — за останні дні противник просунувся у Новокалиновому і вперся у трасу. Також було просування в Очеретине, де кацапи перебувають на території підстанції та у кількох будинках на околиці. Цікаво, що окоп, який йде в село зі сходу, став чи не головною артерією для заходу ворогу, але через те, що він не обладнаний достатньо, вижити в ньому кацапам дуже тяжко. Зараз шанці там заповнені тілами московитів. Противник штурмував Семенівку, але невдало. Зі слів бійців 68-ї ОЄБр, село перебуває під контролем Сил Оборони, а всі заяви про його втрату не відповідають дійсності. До єгерів у нас велика довіра.


Через покидання позицій без дозволу одного з наших підрозділів, кацапи зайшли в садки південніше Первомайського. Це ставить під загрозу оточення перебування частин 59-ї ОМПБр, які східніше. Кацапи продовжують штурм південно-східних околиць Красногорівки, ЛБЗ тут уточнюється також. Ворог мав успіхи між Побєдою та Георгіївкою, тому Сили Оборони змушені були відійти. В Новомихайлівци є просування москалів, більша частина села під ворогом. Крім того, йдуть бої й південніше населеного пункту. Рано чи пізно це село буде окуповано — 79-ка і придані зробили й так набагато більше, ніж від них очікували. Біля Урожайного ворог проводить періодично атаки на південні околиці та стабільно поливає позиції Сил Оборони артилерією, якої на ділянці стало більше.


▶️ Запорізький відтинок — ворог продовжує залітати в центр Роботиного, але безуспішно.

▶️ Таврійський відтинок — без змін.


Аналітична записка. Важка ситуація залишається біля Часового Яру, Первомайського, Новомихайлівки, Красногорівки(М) та Очеретиного. Кацапи посилюють тиск біля Виїмки, Урожайного, Новокалинового, Семенівки та Невельського. Вітаємо рішення Палати представників США, але затримка з військовою допомогою коштувала Українському народу загибель тисяч її воїнів, яких не повернути. До того ж, втрачено Авдіївку та простір за нею. Дуже часто через брак снарядів нашим бійцям доводилося просто дивитися як десятки виродків підтягують на місця концентрації перед штурмом.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Саммит мира в Швейцарии: завышенные ожидания или сдержанный оптимизм - Злий Одесит

субота, 4 травень 2024, 9:05

Как известно, 15 и 16 июня в швейцарском Бюргенштоке пройдёт саммит мира по Украине, в ходе которого будут обсуждены вопросы урегулирования войны, а так же создание дорожной карты участия России в мирном процессе. О проведении данного саммита заявлялос...

Народні прикмети на 4 травня. Чим українці традиційно опікувались на Пелагеїн день

субота, 4 травень 2024, 7:05

Християни східного обряду 4 травня за еовоюліпнським календарем відзначають день пам’яті святої мучениці Пелагеї. Також відома як Пелагія Таврійська, була християнською святою, яка жила в III столітті в місті Тарсі, що на території сучасної Туреччини. ...