Звідки взялась цифра: Ігнат пояснив міркування щодо необхідної кількості бойових літаків

Речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат уточнив питання щодо кількісті бойових літаків, яка потрібна Україні, щоб не допустити панування РФ в небі. В ефірі телемарафону він прокоментував, чому раніше згідно з візією Повітряних сил України, озвучувалась цифра 128 винищувачів необхідних країні, а президент України Володимир Зеленський називав цифру 160 літаків, передають Патріоти України.

Він пояснив, що раніше озвучувалась умовна кількість літаків, "бачення повітряних сил" згідно прописаної перспективної моделі для переозброєння строго парку авіатехніки, тому можлива така розбіжність.

"Я навіть на інших ресурсах, французькому телебаченню казав про 200 літаків. Тому що є ще навчально-тренувальні літаки, так звані "спарки", які теж потрібні, ми говоримо про бойові літаки. Ті 128 (літаків - ред.) мова йшла про те бачення візії. Це бачення моделі повітряних сил до кінця 2035 року. І там було чотири бригади з такою приблизною кількістю. Відповідно ми розглядаємо можливо не один тип літака. Можливо буде й інший тип літака. Зокрема, про це казав командувач повітряних сил нещодавно, що F-16 безумовно є основним типом, який буде у нас на озброєнні, і буде потихеньку витісняти старий парк радянських літаків", - підкреслив Ігнат.

Речник Повітряних сил зазначив, що розглядаються й інші типи літаків. "Решта літаків теж розглядається, той самий Gripen, Rafale. Тому, ми поки що розуміємо, що йдуть серьйозні консультації в рамках авіаційної коаліції. Працює українська влада, військові, для того щоби зрозуміти якою буде модель. Тому що 160, це є не така велика цифра для такої великої держави як наша", - констатував Ігнат.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...