"Звичайно всі полонені будуть розказувати, що їм нічого не казали. Але є одне але. Вони все чудово розуміють", - журналіст

"20-річні полонені росіяни на навчаннях + СОБР-ОМОН та інші. Глянув купу відео з полоненими. Багато молодняка, але я б не дуже розслаблявся. Це все контрактники російської армії", - пише журналіст Антон Павлушко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Умовний росіянин 2000-го року народження у свої неповні 22 роки є звичайним професійним військовим. Перший контракт росіянин може підписати у 18 років. Будь-який строковик після трьох місяців служби може перейти на контракт (там є свої нюанси, але загалом десь так).
Перший контракт солдата підписують на 2 чи 3 роки. Тобто у 22 роки полонений росіянин вже може мати другий контракт в армії РФ. Це звичайний військовий професіонал.
Окремо треба поговорити про так звані "навчання". Звичайно всі полонені будуть розказувати, що їм нічого не казали. Але є одне але. Дивись два абзаци про вік полонених - це професійні військові і вони все чудово розуміють.
Кожні такі "навчання" для військового - це можливість отримати позачергове військове звання. Кожен обстріл України, кожен залп по острову Зміїний - це можливість отримати черговий медаль-орден, премія, військовий стаж (+ вислуга років йде рік за три).
Просто так навчань не буває. Особливо, коли росіяни декілька місяців збираються навколо кордону України, щоб там просто стояти. Просто так не стоять.
Про можливу війну з Україною вони все чудово розуміли. Коли в кожній частині є старші товариші, що вже відбували декілька відряджень на Донбасі. Тобто, всі чудово розуміли до чого йде. І чим ближче до кордону, тим більше кожен з них розумів до чого йде.
Загалом при бажанні не йти в Україну, завжди можна травмуватись чи отруїтись. Річ в тому, що офіцерам також не дуже потрібні повністю немотивовані "отказнікі", яких требу кудись гнати. Той, хто вже прямо взагалі не хоче йти воювати в Україну, завжди знайде змогу залишитись вдома.
Але ніхто з них цього не зробив, бо війна з Україною для них - це не тільки боротьба з бандерівцями чи спроба щось довести американцям. Це так само чітка людська логіка - вони йдуть сюди також за звитягою, медалями, підвищеними преміями та пенсіями. Наївних там нема + змога нарешті розправитись з цими буремними "хох****".
Тепер про СОБР. Багатьох дивує, чому серед полонених є багато всяких офіцерів СОБРу та ОМОНу. І тут я згадую досвід російських бойових дій в Чечні. Тоді так само збирали зі всієї Росії зведені загони омонівців - натреновані поліціянти виявились кращою піхотою, ніж погано натренована армія зібрана зі стройбатів. Відео полонених та їх розповіді вчергове засвідчують, що росіяни - професійні окупанти".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...

Через антивоєнний значок: У Росії "герой СВО" погрожував застрелити перехожого (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 13:43

Російські воєнні злочинці, які повертаються додому з війни проти України, продовжують тероризувати вже власних співгромадян. Так, у місті Іваново один із так званих «героїв СВО» влаштував місцевому жителю справжній допит під дулом пістолета, погрожуючи...